Aandeel Apple nabeurs gelanceerd na sterke cijfers

Laatste reactie 12/01/2018 12:34 door Harm
· Markeren als ongelezen
Expert Harm van Wijk 1 jaar geleden geplaatst
In afwachting van de cijfers van Apple die nabeurs werden gepubliceerd, sloten de Amerikaanse beurzen gisteren hoger. Op 10 punten na, wist de Dow Jones een stand van 22.000 punten te bereiken. Uiteindelijk sloot de S&P 500 0,2% hoger, waarbij met name de financiële aandelen de kar trokken. Ook de Nasdaq sloot 0,2% in de plus.


Uiteindelijk vond het echte spektakel pas nabeurs plaats. Het grootste bedrijf ter wereld opende de boeken over het afgelopen kwartaal en deze vielen goed onder beleggers. De winst per aandeel kwam met $ 1,67 boven de verwachting van $ 1,57 uit. Ook de omzet kwam met $ 45,1 miljard hoger uit dan de verwachte $ 44,95 miljard. Wat opvalt is dat de verkoop van iPhones juist met 41 miljoen licht tegenviel, ten opzichte van de 41,1 miljoen die door analisten werden verwacht. Met name de verkoop van iPads deed het de afgelopen periode goed.


Wat de echte boost aan het aandeel gaf, was de outlook voor het komende kwartaal. Apple voorziet in het vierde kwartaal een omzet van $ 49 – $ 52 miljard, terwijl analisten hier uitgingen van $ 49,1 miljard. Nabeurs steeg het aandeel Apple met 6% en bereikte hiermee een nieuwe all-time high.


De sterke cijfers van Apple kunnen ervoor zorgen dat het positieve sentiment op Wall Street weer kan worden opgepakt en dat weer nieuwe recordstanden op de borden verschijnen. Het aandeel Apple is immers niet alleen zelf een zwaargewicht, ook heeft het bedrijf logischerwijs talloze toeleveranciers waarvan de aandelen allen positief zullen reageren op deze cijfers. De Nasdaq futures staat op dit moment al bijna 1% hoger.

Azië in de plus
De beurzen in Azië reageerden vanochtend ook positief op de cijfers van Apple. Logischerwijs was het de tech-sector die hier de kar trok. Zo steeg de belangrijke partner van het Nederlandse ASML, de semiconductor TSMC bijvoorbeeld met 1,7%.


De Nikkei sloot uiteindelijk met een plus van 0,5%. De Shanghai Composite index blijft enigszins achter en noteert op dit moment onveranderd. De Hang Seng leidt de dans met een plus van 0,7%.

Europa opent hoger
De Europese beurzen gaan vanochtend een hogere opening tegemoet. De AEX future neemt het voortouw met een plus van 0,3%, terwijl de overige belangrijkste futures rond de 0,1% stijgen. Hiermee kruipt de Amsterdamse index weer richting de weerstandszone die rond de 530 punten ligt.

De Nederlandse index krijgt vandaag hoogstwaarschijnlijk steun van zwaargewicht ING. De bank bracht zojuist voorbeurs de cijfers naar buiten en deze zien er op het eerste gezicht solide uit. De onderliggende winst komt met € 1,37 miljard hoger uit dan de algemene verwachting van $ 1,35 miljard. Daarnaast geeft de bank aan dat het nog altijd goed op weg is om de reorganisaties binnen het bedrijf verder door te voeren, waar ze overigens de afgelopen periode al mee zijn begonnen. Het dividend is vastgesteld op € 0,24 per aandeel.

Naast de belangrijke kwartaalcijfers, staan nog wat macro-economische cijfers op het programma die de handel vandaag enige richting kunnen gaan geven. Vanmiddag komt de Amerikaanse loonstrook verwerker ADP met een schatting van de banengroei in de VS, het cijfer wordt gezien als voorloper van het belangrijke banencijfer van aankomende vrijdag. Daarnaast worden om 16:30 uur de Amerikaanse olievoorraden naar buiten gebracht.

Kwartaalcijferoverzicht

Dagelijkse advieswijzigingen

Koersen
mcall tabel

De informatie in deze column is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging. De auteur heeft wel positie in één van voornoemde financiële instrumenten.

Twitter Facebook LinkedIn E-mailadres
Scroll naar boven
 Roy van Santen
Roy van Santen
Beleggingsspecialist LYNX
Roy van Santen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Roy schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en de Twitter van LYNX.
Expert Harm van Wijk 8 maanden geleden geplaatst
Apple doet het nog steeds aardig ;-)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 02 August 2017 om 09:16
Aantal lezers 9
Aantal reacties 2
\