AEX cyclusanalyse - Week 1

Laatste reactie 13/01/2018 21:06 door Immanuel
· Markeren als ongelezen

Dit topic is gesloten. Reageren is niet meer mogelijk.

Expert Immanuel Koning 8 maanden geleden geplaatst
Beste beursliefhebber,

De AEX bevindt zich in een correctieve beweging. Een dusdanige beweging kan nogal eens de tijd nemen alvorens te zijn afgerond. De B wave top lijkt per 20 december te zijn afgerond waarna de laatste fase van de correctie (tellend vanaf de 7 november 2017 top) is begonnen.

De C wave, waarin we ons nu bevinden, heeft er alle schijn van richting de 526 te gaan per de cycle low datum (18 januari). Dit koersdoel krijg ik vanuit de Bearish Crab en vanuit Elliot Wave (Fibonacci retracement). Ook is te zien dat dit een voormalig steunpunt is geweest in september 2017. Daarnaast heb ik een belangrijke waaierlijn lopen die daar steun zou moeten bieden. Alles lijkt te kloppen, zou het toeval zijn? Ik geloof niet in toeval, maar 100% zekerheid kan ik niet bieden… Gaat het veel lager dan is de markt zwakker dan dat ik nu kan zien. Mij maakt het niet uit, ik zorg dat ik tijdig put opties heb aangeschaft. Mijn signalensysteem, dat ik naast mijn ‘eigen kijk’ analyse gebruik, zal een signaal geven. Sterker nog, een SELL signaal is al gegeven per 20 december. Het vervolg is bekend… Verderop in de analyse ga ik verder in op het signalensysteem.

Wel zie ik de mogelijkheid van een overshoot naar 523 intraday. Veel van de cycli die ik volg wijzen naar midden januari en één daarvan is een ‘spike low’ cyclus. Dit hoeft niet altijd met een spike (intraday veel lager dan op het slot) te gaan zoals we bijvoorbeeld per 29 augustus 2017 zagen, maar vaak gebeurd dit wel. Het kan ook een (flinke) dalingsdag zijn waarbij we niet opveren.

Zoals gezegd wijzen veel cycli naar midden januari. Het is nu aan mij om te finetunen om de exacte datum te vinden. 18 Januari lijkt nu het meest logisch echter, mijn uurgrafiek wijst naar 19 januari. Des te dichterbij we komen, des te meer kan ik erover vertellen omdat mijn signalensysteem logischerwijs ook een BUY signaal zal genereren.
 
 De vraag waar ik nu mee zit is of we morgen nog even een iets lagere koers (543-541) gaan zien en daarna opveren of dat de low is gezet en we nu eerst gaan opveren richting 549,50 per 5 januari (inschatting). Zolang de 544,51 gap op slotbasis niet wordt gesloten, is dat koersniveau steun. Het is daarom lastig in te schatten ondanks dat Amerika en onze FTI nog lager gingen per vrijdagavond 29 december. Amerika moet naar beneden zo lijkt het, maar het is al langer duidelijk dat Amerika haar eigen koers vaart en Europa niet altijd kan/wil volgen.

Ik zal ook direct mijn langere termijn view geven: ik ben bullish. Ik ben een hele grote beer (al jaren) maar deze markt is nog niet klaar. Zowel qua analyse en trading is het belangrijk om flexibel te zijn. Dus ondanks alle ellende die ik denk te zien, ga ik mee met wat ik echt zie. Amerika wil nog verder en Europa zal t.z.t. toch braaf moeten volgen. De charts laten dat ook zien. Dalingen worden vanuit een overbought RSI14 begonnen namelijk. Koersdoelen kan ik gaan roepen, maar of dat nu zinvol is vraag ik mij af. Toch doe ik het: 595 AEX lijkt goed mogelijk op termijn en vind ik het meest realistisch.

Draaidata, idealiter 0-2 trading day(s) afwijking.
Voorspeld                     Uiteindelijk
17-20 november low       17 november low
29/30 november high      29 november high
14 december low            15 december low
29 december low            In afwachting
18 januari low                In afwachting

De slotstand is altijd leidend voor wat betreft draaidata. Intraday bewegingen zeggen mij onvoldoende. Dit geldt overigens ook voor alle andere technieken die ik toepas zoals Harmonic patterns, mijn eigen gapanalyse techniek en octaven analyse. Idealiter krijg ik tijd en prijs in balans waardoor ik tot zeer scherpe analyses kom waarop de beursliefhebber kan handelen.

Eigen trades (uitleg éénmalig toegevoegd aan de analyse)
Ik trade sinds juni 2017 met een signalensysteem op de AEX op basis van de uurgrafiek. De signalen geven toppen en bodems zeer nauwkeurig aan tot op het uur. Ik kan met dit systeem de gradatie van de te komen beweging redelijk inschatten oftewel, hoe 'hard' de koersbeweging zal zijn (het aantal punten beweging). Ik krijg niet alle signalen vanuit de AEX (cash) uurgrafiek te zien en daarom volg ik eveneens de FTI (future) uurgrafiek om tot zuivere signalen te komen.

Ik handel momenteel zelf op de signalen met 0-4 punten out the money weekopties (2 tot 4 weken tijd) met een inleg van 1000 euro per trade of 250 euro per trade indien ik een gokje wil wagen (1 week of korter tijd). 2018 Zal ik nog gebruiken om mijn eigen trading met het systeem te perfectioneren want analyseren is iets anders dan handelen, zeker met kortlopende opties! Wellicht dat ik na 2018 iets kan opzetten zodat iedereen kan meeprofiteren. Een trackrecord zal ik voor 2018 in ieder geval bijhouden en ik zal zorgen dat er getuigen zijn op de momenten dat ik op een signaal handel zodat inzage gegeven kan worden aan het einde van het jaar.

Tot de volgende analyse en een liefdevol en gezond 2018 toegewenst!

Gegroet,

Immanuel Koning
Expert Harm van Wijk 8 maanden geleden geplaatst
Dank je wel @immanuelkoning​ voor deze interessante analyse.

Ik bied me vrijwillig aan om als getuige op te treden.

@leonvandam​ wat vind jij als  Elliot Wave expert van deze visie?

Geef hem een duimpje als je deze analyse waardeert!
Expert Leon Van Dam 8 maanden geleden geplaatst
@harmvanwijk en @immanuelkoning   

Ik heb eenzelfde scenario voor ogen.  We dalen nu via de C golf binnen golf 4.
Daarna in mijn beleving weer omhoog naar hogere toppen...

Immanuel: inzake de draaidata: zijn dat Bradley draaidagen?
Expert Leon Van Dam 8 maanden geleden geplaatst
4 januari is trouwens de volgende Bradley...
Expert Leon Van Dam 8 maanden geleden geplaatst
Als we nu twee dagen gaan stijgen dan kan dat mooi passen als Bradley top @immanuelkoning

Daarna omlaag...
Expert Immanuel Koning 8 maanden geleden geplaatst
Deze heb ik achter de hand gehouden. Nu wordt het in ieder geval duidelijk waarom ik 541 als uiterste heb genoemd. Vrijdag had ik ook een draaidatum staan zoals te zien is, dus als vandaag als bodem zou fungeren, dan is met 1 trading day afwijking de datum weer kloppend.

Ik zal ter verduidelijking (indien nodig) de FTI uurgrafiek voortaan gebruiken. Het plaatje wijkt weinig af m.b.t. de cash uurgrafiek.

Gegroet,

Im
Expert Immanuel Koning 8 maanden geleden geplaatst
Geen dank @harmvanwijk​!

Ik heb al drie mensen (beursliefhebbers) geregeld die mij nauw volgen. Toch bedankt voor het aanbod! ?
Expert Immanuel Koning 8 maanden geleden geplaatst
Hallo Leon,

Bedankt voor jouw reactie @leonvandam​! Leuk dat we eenzelfde soort telling zien. ?

Velen hebben het altijd over de Bradley wanneer ik met draaidata kom. Ik doe helemaal niets met Bradley en mijn ervaring is er ook niet heel best mee...

Het heeft vele jaren gekost om uiteindelijk verschillende cycli te vinden. Op basis van hoe ik die heb geprogrammeerd, kom ik op bepaalde data uit. Deze moet ik echter wel finetunen en dat lukt beter des te dichterbij we komen.

Gegroet,

Im
Expert Immanuel Koning 8 maanden geleden geplaatst
Ter aanvulling:

Ik kan alleen puur een inschatting maken van waar we naartoe gaan opveren en per wanneer. Gisteren schreef ik 5 januari 549,50, maar met het sluiten van de gap op slotbasis (vandaag dus afwachten), zou het zomaar een opvering tot en met 546 kunnen worden. Tijd blijft even onbekend voor nu, maar ik verwacht rond 5 januari.

Eerst maar eens zien of we een bodempje nu te pakken hebben of dat het nog een keer lager gaat maar wel netjes binnen het 'trendkanaal' (ik heb de top per 20 december genegeerd) blijft.

Gegroet,

Im
jan Leeuw de 8 maanden geleden geplaatst
top 7 november.   18 Jan is 72 dgn na de top, is de helft van 144.
top 20 dec.   18 jan is dan 29 dgn na deze top, en dat is een maancyclus.
18 Jan als bodem, zou zo maar kunnen.
reactie op @janleeuwde:
Immanuel Koning Hallo Jan,

Bedankt voor jouw reactie.

Ik bekijk het iets anders en gebruik nog veel meer data om op data uit te komen. Echter, de getallen die je noemt zijn zeker niet ‘vreemd’ voor mij. ;)

Let’s wait and see of ik waarheid heb gesproken. Ik handel er in ieder geval wel naar met putopties.

Gegroet,

Im
8 maanden geleden

Beantwoorden

Expert Immanuel Koning 8 maanden geleden geplaatst
En daar staat mijn 549,50 al aangezien de gap gisteren (544,51) heeft gehouden op slotbasis!

549,39 Op slotbasis closen betekent dat het nog een paar punten verder UP kan. Let op: leg de AEX eens naast de andere Europese indices. Wat valt er op? Alleen de AEX gaat zo hard...

Dus: 'vertekent plaatje', de down komt er toch echt aan! :)

Gegroet,

Im
Expert Harm van Wijk 8 maanden geleden geplaatst
Ik ben benieuwd!

Ik zie toch ook cycli bodems bij de dag en de weekgrafiek...

Ik blijf bullish :-D
Expert Leon Van Dam 8 maanden geleden geplaatst
Wall Street zal toch een keer gaan stoppen met die aanhoudende stijging? @harmvanwijk
Expert Harm van Wijk 8 maanden geleden geplaatst
Ook gezien de kracht van de stijging...
Expert Harm van Wijk 8 maanden geleden geplaatst
Pas wanneer de geldpers stopt @leonvandam

Anders komt er door de inflatie minimaal 10% per jaar bij ;-)
Expert Immanuel Koning 8 maanden geleden geplaatst
Ik zie geen kracht @harmvanwijk​, maar een opgepompte neppe beurs. Ik heb wel even een buy signaal gehad maar niet één die ik wilde spelen ondanks mijn draaidatum per 29 december die 1 trading day ernaast zat (0-2 is gebruikelijk).

Ik verwijs nogmaals naar de andere Europese indices. En ja, ik ben ook bullish, maar pas na een dip. Na januari/februari lijkt mij! ;)

Gegroet,

Im
Expert Harm van Wijk 8 maanden geleden geplaatst
10 punten in een dag (540-550) met behoorlijk volume?

of een dead cat bounce? ;-)
reactie op @harmvanwijk:
Immanuel Koning Kijk vooral ook naar de andere indices, enige dat ik je kan meegeven. Wij zijn een klein landje waarin je met handje klap met de big five aandelen (50% weging) de hele boel kunt manipuleren...

Gegroet,

Im
8 maanden geleden

Beantwoorden

Expert Leon Van Dam 8 maanden geleden geplaatst
Die Amerikanen willen het jaar goed beginnen (ze zijn niet anders gewend), maar ergens zal toch een wat grotere correctie op gang moeten komen. Ik kijk zelf eind van de week waar we staan alvorens conclusies te gaan verbinden...

Vind het ook wat geforceerd, maar aan de andere kant "never fight the tape."

Ook een aardige: de zijlijn is ook een positie.
Expert Immanuel Koning 8 maanden geleden geplaatst
18 Januari is rond een belangrijke cycluslow. Kan hoger zijn, maar gezien de EW en andere technieken lijkt het toch richting 526 te moeten gaan. Mocht ik mis zitten, dan moet je mij wat meer over jouw cycle lows vertellen! :D

Gegroet,

Im
Expert Immanuel Koning 8 maanden geleden geplaatst
Geen positie is zeker een positie, iets dat ik in het verleden wat vaker had mogen doen! ;) Wijze woorden @leonvandam​!

En wat betreft de UP beweging... De natuur heeft er niets meer mee te maken zou je haast zeggen. Centrale banken geld doet het hem weer?!

Gegroet,

Im
Expert Immanuel Koning 8 maanden geleden geplaatst
Dit zou toch mooi zijn...
Expert Harm van Wijk 8 maanden geleden geplaatst
Zie ook Michael Ahrens‏
@cyclustrader

Marktcommentaar 3 januari 2018 op YouTube:

Expert Immanuel Koning 8 maanden geleden geplaatst
Hallo Harm,

Bedankt voor het delen!

Het gaat hard, dat betekent inderdaad dat er een belangrijke low is gezet, hoe nep ik het er ook vind uitzien. Dat gaf de draaidatum van 29 december ook aan.

Neemt voor mij nog steeds niet weg dat het voor mij niet de belangrijkste low is mits ik alles juist interpreteer. Daarnaast variëren cycli in lengte, zodoende tel ik om een idee te hebben waar we zijn. Dus in theorie kan dit 'de low' zijn geweest, maar op een dusdanige low krijg ik 100% van de tijd een heel hard BUY signaal en een dusdanig signaal heb ik niet gehad.

Daarnaast ziet de wave er mijns inziens 'niet zo goed' uit, dus ik blijf bearish. 552,50 Lijkt een mooi koersdoel voor nu en daar wordt ook een kleine Bearish Cypher afgerond.

Wanneer was dit de cycle low en zit ik fout? Bij het breken van de 20 december koerstop (slot idealiter), dan is het duidelijk. Vooralsnog staan voor mij de signalen nog steeds op 'rood'.

Now let's wait and see! Ik zit braaf te wachten op een signaal om actie te ondernemen. ?

Gegroet,

Im

Expert Immanuel Koning 8 maanden geleden geplaatst
Ik heb nog eens gekeken en wat zou verklaren dat er geen 'zuiver' signaal kwam terwijl de draaidatum zo overduidelijk was, is dat we in een soort driehoek zitten. Ik wacht even af hoe het zich uitspeelt en zo nodig koop ik wat puts bij een goed signaal.

Waar de 18 januari low gaat komen, vertelt ons een hoop over het vervolg. Geen 526-523 zien betekent kracht. Duidelijkheid komt voor mij boven de 20 december top.

Gegroet,

Im
Expert Immanuel Koning 8 maanden geleden geplaatst
Heel vreemd vind ik dit soort correctieve bewegingen altijd! Uit laten razen en wachten op een signaal. Krijg steeds meer het vermoeden dat er een driehoek bezig is (tenzij we de 20 december top doorbreken), maar dan moet hier ommenabij de D top worden gezet en daarna de E bodem geplaatst worden rond de nog openstaande gap van 544,51 idealiter.

Gegroet,

Im
Expert Immanuel Koning 8 maanden geleden geplaatst
Wachten op duidelijkheid nu, zondag een nieuwe analyse en dan alle losse eindjes weer aan elkaar knopen! Doe mij maar weer een markt waarin we soms eens even goed dalen, dit is best wel waardeloos oneindige stijgingen voor liefhebbers van putopties. ?

Gegroet,

Im
Expert Leon Van Dam 8 maanden geleden geplaatst
Vandaag een "Bradley" top?

Kan ook, maar Bradley geeft een uitloop van 2 a 3 dagen. Dus even afwachten. Wall Street geeft volg gas en niemand weet waarom...nieuwjaarsrally lijkt mij. Volgende week maar eens kijken...
jan Leeuw de 8 maanden geleden geplaatst
Wall street geeft vol gas om Trumps tax plan.
Dollars keren wereldwijd huiswaarts en gaan in de US indices.
Dit gaat nog veel en veel hoger. Puts staat zo ongeveer gelijk aan harakiri.
Expert Immanuel Koning 8 maanden geleden geplaatst
Lange termijn:
Ik zie de beurs ook veel hoger gaan Jan, absoluut.

Korte termijn:
Komende dagen even laten uitrazen en dan op de top (8/9 januari) een daling meepakken. Eens kijken hoe laag het wil gaan, maar de 526 lijkt het niet meer te gaan worden op deze manier. ? Als het nog even gas geeft, dan zie ik mijn 563,50 al staan per begin volgende week! ?

Gegroet,

Im
Expert Harm van Wijk 8 maanden geleden geplaatst
Als trendvolgende belegger zit ik al sinds november 2016 long....dat bevalt mij prima vanaf 457,99 ;-)
Expert Immanuel Koning 8 maanden geleden geplaatst
Dat doe je veel beter dan ik Harm, haha. :) Tegenwoordig probeer ik korte swings te pakken met opties. Beide kanten op. Trend is nooit zo mijn ding geweest, liever contrair op fijne bodems en toppen.

Ik snap overigens inmiddels wel waarom er geen hard signaal op de bodem kwam per de draaidatum. Bedankt 'feestdag'! De koersen bewegen verder maar de beurs wordt dichtgegooid waardoor de ware koersen worden 'verstopt'. Dit zijn bewegingen die normaal 100% worden voorafgegaan door een signaal. Voor het eerst dat het niet gebeurd...

Gegroet,

Im
Expert Harm van Wijk 8 maanden geleden geplaatst
Gelukkig zijn er meerdere bewezen strategieen en is het de zoektocht naar wat bij jou past :-D

Niemand is hetzelde :-D
Sergio Garcia 8 maanden geleden geplaatst
Hoi Immanuel,

Op kritischebelegger.nl heb ik mijn uitleg proberen doen nav  je vraag over de bearisch bat patroon op de maandgrafiek maar ik krijg het daar niet gepost. Dan doe ik het maar hier.

Op het plaatje zie je het patroon die ik bedoelde. De projectiezone (+/- 500) heeft hier heel goed gewerkt. 
Sergio Garcia 8 maanden geleden geplaatst
Wat de korte termijn betreft zie ik hogere koersen.
Zoals ik op dekritischebelgger.nl heb vermeld werk ik met een fractal telling. Op het plaatje zie je deze telling. 
Een korte uitleg hierover. Het heeft overeenkomsten met EW. Een stijging wordt aangegeven met cijfers en een daling met letters. De gele cijfers/letters is de telling op uurbasis. De rode is de telling op dag/week basis. Een fractal kan uit 5 of 9 delen bestaan. Dit is afhankelijk van de hoeveel kracht dat er in de koersen zit. Dus na een 5de fractal volgt een a (ommekeer trend --> b,c,d,e,...) of een 6 (voortzetting huidige trend --> 7,8,9).

Begin november ontstond er volgens mij een 9 op uurbasis en een 5 op dag en weekbasis. Aangezien na een 9 geen 10 kan komen moest de trend hier keren. Op dagbasis (5) was nu de vraag of het een a of een 6 zou worden. Idem voor de 5 op weekbasis. Aangezien ik op voorhand niet weet wat het gaat worden dien je hier voorzichtig te zijn en te wachten op bevestiging. 

Wat ik nu denk dat er staat te gebeuren is het volgende. Na de top van nov. ontstond er op uurbasis een down fractal dat uit 9 fractals (geel)  bestond (a,b,c,d,e,f,g,h,i). Op dagbasis (rood) heb ik die toen a genoemd. Daarna, rond medio nov. steeg de koers even (b), daalde ligt (c), steeg (d) en daalde (e). Dit ziet er zijwaarts uit (goed te zien op dagbasis) en zijwaartse bewegingen bestaan altijd uit 5 fractals. Deze 5 zijwaartse dagfractals vormden een weekfractal die ik 6 heb genoemd. 

We zijn nu in 2018 aangekomen en de grote vraag die ik mij nu stel is of de voorgaande beweging sinds nov. een 6 op weekbasis was of een a. Als het een 6 is dan moet nu een 7 up volgen waarvan nu op uurbasis de 1 bezig is. Was de vorige weekfractal geen 6 maar een a dan is nu een b up op weekbasis begonnen (een b fractal is vaak een overshoot naar boven). 
In ieder geval er gaan nu minstens 5 uur fractals gezet worden, waarvan de eerste bezig is, en vooralsnog zit daar behoorlijk veel kracht achter, dus het zouden er ook 9 kunnen worden. Maar hier moeten we nog even op wachten om te zien hoe de grafiek zich gaat ontwikkelen.
Als dit inderdaad een 7 (weekfractal) wordt, dat uit minstens 5 dagfractals zal ontstaan, dan hebben we nog wel even te gaan...
Sergio Garcia 8 maanden geleden geplaatst
En hier de daggrafiek met de telling.
Was de bodem van 2018 een 6 of en A en volgt nu een 7 of een B op weekbasis?
Als de RSI boven de 70 weet te komen dan is de kans groot dat het een 7 wordt.
Sergio Garcia 8 maanden geleden geplaatst
Hieronder staat weer de maandgrafiek met prijsprojecties.
Uitgaande van de blauwe C kan je een AB=CD harmonisch patroon maken (paars) Deze heeft een 50% retracement en een 200% extension met kd op +/- 630. Daar ligt ook een 100% pivot.
Dus als het scenario dat de aex nu bezig is aan een 7 fractal op weekbasis, dan kan die 630 het punt zijn waar de aex naar toe wilt...
Expert Immanuel Koning 8 maanden geleden geplaatst
Hallo Sergio,

Jouw bericht kwam er wel door, maar wachtte op moderatie. ;)
Ik telde die Bat niet, maar als je hem op slot pakt, dan staat hij er wel ja...

Gegroet,

Im
Expert Immanuel Koning 8 maanden geleden geplaatst
Hier ook nog even het plaatje van mijn kant. Zoals jij hem nu (op de high X en op de low A) tekent is er geen Bearish Bat right? ;)
Expert Immanuel Koning 8 maanden geleden geplaatst
Wat betreft het fractalsysteem, interessant zeg! Waar heb je dat vandaan getoverd? ? Leuk in ieder geval om er iets over te lezen en bedankt voor de moeite die je hebt genomen!

Ik ben net als jou bullish en zie ook hogere highs komen (in eerste instantie 57x ergens en uiteindelijk sowieso richting 595), maar ik weet ook dat er nu wat zwakte zou moeten komen. Echter, als het zo doorgaat, dan zal het niet veel worden...

Ik hoor graag weer van je.

Gegroet,

Im
Sergio Garcia 8 maanden geleden geplaatst
Waarom niet? Het voldoet toch aan de voorwaarde:
- B = 0.50XA
- C = 0.618AB
- D = 0.886XA en 2.0BC =PRZ (Potential Reversal Zone)

De projectie van de PRZ lag op de 500 en daar is de koers gestrand.
Of bedoelde je dit niet?
Expert Immanuel Koning 8 maanden geleden geplaatst
Hallo Sergio,

B is naar mijn mening 38,2%-50% retracement, dus dat is prima. C hoef je vaak niet eens naar te kijken, als die maar niet veel verder dan 88,6% gaat. D is 88,6% exact bij een Bat patroon. Dat maakt een Bat een Bat, de precisie! Ga je kijken naar de extensie, dan kom ik uit op 161,8% BC of 261,8% BC maar ik gebruik dat eigenlijk nooit.

Het patroon dat je laat zien, voldoet zowel niet aan de retracement als aan de extensie niveaus volgens mijn Fibo tools.

Gegroet,

Im
Sergio Garcia 8 maanden geleden geplaatst
Volgens Carney bestaan er 2 bat patronen: the bat en the perfect bat.
Volgens the bat mag punt B 38.2% of 50% zijn en D 161.8% of 261.8%.
Punt C, zoals je zelf aangeeft, mag tussen de 38.2% en 88.6% liggen.
Dit is inderdaad het patroon die jij aangeeft.

Voor de perfect bat ligt het iets anders.
Deze heeft een B dat op de 50% ligt en een D op 200%. De C moet tussen de 50% en 61.8% liggen en hier voldoet het patroon die ik getekend heb aan.

Wat mijn fractaltelling betreft is dit iets dat ik zelf gemaakt heb met een beetje hulp van Ferrera en Bowden. Ik heb veel van hun boeken gelezen en ben zo op het spoor gekomen.  
Expert Immanuel Koning 8 maanden geleden geplaatst
Hallo Sergio,

Bedankt weer voor jouw reactie!

Ik ken er ook twee, maar mijn tweede heet een 'alternate bat'. Daarbij is B altijd 38,2% en D 112,8%. Die van jou kende ik niet, bedankt. ?

Mooi dat je zo een eigen systeem hebt kunnen ontwikkelen! Ik ben ook van het doe het zelven, dat leidt vaak tot de mooiste ontdekkingen en de best werkende systemen. ?

Gegroet,

Im
Sergio Garcia 8 maanden geleden geplaatst
De 112.8% (inverse van 88.6) kende ik niet in een harmonische setup.
Zo leren we nog eens wat :-)

reactie op @sergiogarcia:
Sergio Garcia Ik vermoed dat ik gisteren een wijntje te veel ophad. ???
Die 112.8 is natuurlijk 113. ?
8 maanden geleden

Beantwoorden

Expert Immanuel Koning 8 maanden geleden geplaatst
Haha, zo is het!
https://www.google.nl/search?q=alternate+bat&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b-ab&gfe_rd=cr&dcr=0&ei=h05RWsviMJPSXuPttIgC

Gegroet,

Im
Expert Harm van Wijk 8 maanden geleden geplaatst
@immanuelkoning​ en @sergiogarcia

dit is precies wat ik zo mooi vind aan dit forum dat je samen de slimste bent :-D

Ik heb inmiddels ook al zoveel geleerd en mooie inzichten op gedaan!

Hartelijk dank voor jullie bijdragen en ik hoop datje jullie nog veel blijven delen en veel van elkaar opsteken!

Is het anders een idee om een keer een webinar te doen over dit onderwerp? Dan kunnen jullie daar je ervaringen delen voor degene die hier meer over wil weten want ik denk dat voor velen dit nog een onbekend terrein is?
Expert Immanuel Koning 8 maanden geleden geplaatst
Hallo Harm,

Zeker mooi dat het zo kan! ?

Een webinar zie ik persoonlijk niet zitten. Ik heb wel ooit zelf een cursus in elkaar gezet (EW patronen/Harmonics patterns/Fractals) en dat is een stuk intensiever. Naar mijn idee de beter optie. Echter, ik doe daar nu niets actief mee, wellicht in de toekomst.

Gegroet,

Im
H Bakstenen 8 maanden geleden geplaatst
@harmvanwijk​,je kan vragen of Circum hier wil posten over de paterns,hier een plaatje van hem,dit was de tekst,"Het bullish Shark Pattern in de #DAX uit de tweet van afgelopen woensdag heeft – op een paar penny’s na – een 100% fibo-retracement laten zien.
Vanaf de D-pivot gemeten toch een stijging van een kleine 600 indexpunten ofwel zo’n 4.5% – #harmonicpattern
"
reactie op @hbakstenen:
Sergio Garcia Hoi Baksteen,

Ik zou dit patroon persoonlijk niet gebruikt hebben aangezien AC >88.6%.
In dit geval, als AC>88.6%, heb je te maken met een extreme impuls wave (0XABC).

Hieronder heb ik het patroon getekend.
De AC die hier is aangegeven wordt een XB en dient minstens 113% tot max 161.8% te zijn. 
Punt C ligt dan op 161.8%-224% van de AB extensie. 
8 maanden geleden

Beantwoorden

Sergio Garcia 8 maanden geleden geplaatst
@harmvanwijk

Ik ben het helemaal met je eens dat we hier komen om van elkaar te leren en zo nodig leerzame discussies kunnen voeren over de verschillende technieken en inzichten.

Wat je voorstel betreft. Ik heb nooit een webminar gehouden en eerlijk gezegd heb ik daar ook nooit over na gedacht om er een te doen. Zoals Immanuel al stelt denk ik ook dat het veel tijd vraagt om zoiets voor te bereiden en daarna dien je het ook nog over te kunnen brengen aan je publiek. Het is in ieder geval en spannend voorstel. Ik ga daar nog over nadenken...
H Bakstenen 8 maanden geleden geplaatst
@sergiogarcia​,ik heb alleen plaatje hier gezet wat hij op twitter plaatste ,zelf doe ik er niet aan,ik kijk wel altijd met belangstelling naar zijn analyses,en of iets precies aan de "regels"moet voldoen heb ik in al die jaren al afgeleerd,(is geen aanval op je) voorbeeld,ik zie nogal veel een 4 uurs grafiek,maar als je de AEX neemt die is van 9.00 uur t/m 17.35 open dan is de 3 candle nogal een korte.
Expert Harm van Wijk 8 maanden geleden geplaatst
@immanuelkoning​ en @sergiogarcia​ het gaat niet om een hele cursus, maar meer een live analyse misschien samen waarin je de markt analyseert en vertelt wat je ziet en waarom je er zo naar kijkt.

Dan kan redelijk free style zonder een week voorbereiding.

Erg leerzaam denk ik :-D
Expert Immanuel Koning 8 maanden geleden geplaatst
De nieuwe analyse staat online!
Expert Harm van Wijk 8 maanden geleden geplaatst
@immanuelkoning​ en @sergiogarcia​ voelen jullie daar iets voor?
Hubert Meijles 8 maanden geleden geplaatst
Zo jullie doen echt aan hogeschool TA @immanuelkoning​ en @sergiogarcia
Netjes hoor, complimenten aan jullie, wat betreft de analyses! Chapeau!
Maar lijkt me lastig om daar concrete posities op in nemen, zoals de markt zich nu beweegt, toch?

Ik neem posities in op basis van de markt op dat moment. En daar voel ik mij comfortabel bij en levert mij het meeste op. Het schrijven van straddles/strangles en puts (als er volatiliteit is). Zeker bij hogere volatiliteit is dit interessant. Eigenlijk ook trendvolgend net als @harmvanwijk
Zie ik een stijgende markt, wanneer niet?, dan schaf ik diagonal callspreads aan. Dit zijn in 2017 ook winstgevend gebleken. 'Go with the flow!'
Sergio Garcia 8 maanden geleden geplaatst
Hoi @hubertmeijles

Het innemen van posities blijft altijd een lastige zaak maar als je bepaalde signalen kan herkennen en de stoploss respecteert, dan wordt het iets eenvoudiger.  Ik zal een vb geven aan de hand van de EUR/DLR (uurgrafiek) waar ik woensdag (10/1) een positie in heb genomen.

Op 4/1 zag ik een verkoopsignaal ontstaan. Ik heb deze zowel in de CI als RSI met rode lijnen aangegeven. Je ziet dat de CI lagere toppen maakt tov de RSI en de koers (negatieve divergentie). Dit signaal werd voor mij geldig op het moment dat de RSI door de MA's brak. 

De koers is toen gaan dalen tot 9/1. Op die dag zie je dat de CI en de RSI tov de koers gaan divergeren; zowel de CI als de RSI zetten hogere bodems tov de koers. Dit is een teken van bodemvorming (positieve divergentie). 

De gele horizontale lijn in de RSI is een weerstandslijn. Als die naar boven wordt doorbroken (en nadien getest, wordt steunlijn (gebeurt niet altijd)), dan is de kans dat de bodem gezet is zeer groot. Je kan hier kopen met een stoploss onder de laatste bodem (zie i).

Ik heb hier gekocht op basis van de fractals en dat was op 10/1. Dit was voor mij een teken dat 3 up zou beginnen. De koers is nadien iets gezakt.  De RSI heeft wederom de steunlijn getest. Deze terugval zorgde voor de vorming van een positieve reversal (zie dalend kanaal in de RSI). De vorming van een PR is een aanstaande koopsignaal. Het signaal wordt valide wanneer de RSI naar boven uit het kanaal breekt. Op 11/1 had je dus een koopsignaal.

De gele horizontale lijn in de koers markeert de steunlijn van je positieve reversal (PR) in de RSI. Zou de koers deze naar onderen hebben doorbroken dan was de PR niet meer geldig geweest. Daar in de buurt hoort dan ook je stoploss te liggen.
Sergio Garcia 8 maanden geleden geplaatst
Een andere techniek om posities in te nemen is aan de hand van Hidden Pivots (https://www.rickackerman.com/). Hiermee kan je mbv de fibonacci retracement tool koersdoelen bepalen. 

In de 4 uurgrafiek van de EUR/DLR is er een mooi voorbeeld. 
Bij deze techniek dien je eerst een "impuls leg" te identificeren. Deze leg loopt van +/- eind nov. tot +/- medio dec. De beweging die nadien naar boven volgde maakt de impuls leg valide. Begin 2018 topte de koers en viel even terug onder de vorming van een hogere bodem. Hier is nu een setup gevormd om de Hidden pivot techniek toe te passen. Als je met de fibo retracement tool vanaf de bodem in dec doortrekt naar de top in 2018 en vervolgens terug naar de bodem dan krijg je de % lijnen. Op het moment dat de 25% weerstandslijn wordt doorbroken, en bevestigd, koop je. De koers is nadien door de 50% gegaan. Hier had je een deel kunnen verkopen. De koers is ondertussen bij de 75% gekomen. Hier kan je weer winst nemen en je laatste stukken middels een trailingstop door laten lopen.  Momenteel is de kans vrij groot dat de koers richting de 100% gaat.

Tevens zie je hier dat in de RSI een positive reversal is gevormd en valide is geworden.
Sergio Garcia 8 maanden geleden geplaatst
De weekgrafiek geeft je een blik waar de lange termijn trend de Eur naar toe kan brengen...
Expert Immanuel Koning 8 maanden geleden geplaatst
@hubertmeijles schreef:
Zo jullie doen echt aan hogeschool TA @immanuelkoning​ en @sergiogarcia
Netjes hoor, complimenten aan jullie, wat betreft de analyses! Chapeau!
Maar lijkt me lastig om daar concrete posities op in nemen, zoals de markt zich nu beweegt, toch?Wij 'analyse fanatiekelingen' doen ons best als ik zo vrij mag zijn om ook voor Sergio te spreken. :)

Ik heb geleerd om op mijn analyses in combinatie met mijn signalensysteem posities in te nemen voor korte swings. Dat gaat steeds beter maar de beurs is zoals je weet 'lastig'. ;) Daarom is het belangrijk om te weten wat je doet en als je het éénmaal weet, het te blijven doen zodat het resultaat goed zal zijn! Maar dat hoef ik jou niet te vertellen want zo te lezen doe jij het ook niet verkeerd. (Y)

Gegroet,

Im
Expert Immanuel Koning 8 maanden geleden geplaatst
@immanuelkoning​ en @sergiogarcia​ voelen jullie daar iets voor?

@harmvanwijk​ momenteel niet. Te veel zaken bezig. Eerst rust en orde in de tent!

Sowieso zou ik voorstander zijn van heel werk middels een goede cursus (die ik ook al heb liggen voor geïnteresseerde in Harmonic Patterns/EW patronen/Fractals). Dus mocht iemand dat willen, bericht mij maar.

Gegroet,

Im

Dit topic is gesloten. Reageren is niet meer mogelijk.

Topic gestart 01 January 2018 om 21:52
Aantal lezers 47
Aantal reacties 63
\