Binck bank - niet uitvoeren kooporders (?)

Laatste reactie 12/05/2018 09:22 door Jos
· Markeren als ongelezen
Sergio Garcia 5 maanden geleden geplaatst
Gisteren wilde ik wat trackers bijkopen (Proshares, short US treasury) maar kreeg onderstaande melding. Blijkbaar is het niet mogelijk om te kopen maar wel om te verkopen. Ik heb naar de helpdesk van Binck gebeld en daar konden ze mij alleen vertellen dat ze de aankoopoptie hebben geblokkeerd omdat de uitgever van de tracker de “documentatie” nog niet naar Binck had gestuurd. Ik heb gevraagd hoe dit komt en hoe lang dit ging duren maar kreeg een ontwijkend antwoord dat ze daar niet op in konden gaan.

Heeft iemand van jullie wel een idee wat hier gaande is?

Alvast bedankt.


Expert Harm van Wijk 5 maanden geleden geplaatst
Weer een nieuwe regel van de wetgevers...ze moeten een document opstellen met uitleg...anders mag er niet gekocht worden :-(
Sergio Garcia 5 maanden geleden geplaatst
De uitleg van Binck:

"Hartelijk dank voor uw e-mail. U heeft een vraag over ons aanbod in bepaalde producten. Wegens nieuwe wetgeving (PRIIPs) die begin dit jaar is ingegaan mogen wij fondsen die geen Essentiële-Informatiedocument (EID) ter beschikking stellen, niet meer aanbieden. Voor deze fondsen kunnen er enkel nog verkooptransacties geplaatst worden.

U vindt hier een lijst met producten die door ons zijn geblokkeerd. Wij beoordelen continu of een product aan de regelgeving voldoet, dus het kan voorkomen dat een effect niet in deze lijst staat maar wel geblokkeerd is.

Indien u de melding krijgt dat er voor een fonds alleen sluitingstransacties kunnen worden ingelegd is het zeer aannemelijk dat dit vanwege de PRIIPs wetgeving is. Voor specifieke informatie kunt u uiteraard altijd even contact opnemen.

Fondsen komen weer beschikbaar wanneer zij het betreffende EID ter beschikking stellen. Het is niet te zeggen per individueel fonds hoe lang dit zal duren.

Over PRIIPS
Om de transparantie van beleggingsproducten te vergroten ter bescherming van de belegger, is vanaf 1 januari 2018 de Europese verordening PRIIPs van kracht. PRIIPs staat voor Packaged Retail and Insurance-based Investment Products. Als gevolg van PRIIPs dienen ontwikkelaars van deze producten het Essentiële-informatiedocument (Eid) op te stellen en ter beschikking te stellen. Dit document helpt beleggers bij het doorgronden en vergelijken van deze producten. Voor meer informatie over de Europese verordening PRIIPs verwijzen wij u naar de website van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) via: www.afm.nl/nl-nl/professionals/onderwerpen/priips.

Ik vertrouw erop u met deze informatie van dienst te zijn.

Heeft u nog vragen?
Voor vragen staat onze Klantenservice & Orderdesk u graag te woord. U kunt contact opnemen op telefoonnummer 020 606 2666 of een e-mail sturen naar klantenservice@binck.nl. De Klantenservice & Orderdesk is bereikbaar op werkdagen van 08:00 uur tot 22:00 uur en op zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 uur.


Met vriendelijke groet,

Klantenservice & Orderdesk"

 
Jos van de Werken 5 maanden geleden geplaatst
Dit is ook het geval bij De Giro en bij Lynx.
(al hebben niet alle brokers de wetgeving precies tegelijk doorgevoerd)

Het is een hopeloze betutteling: documentatie in het Engels vind de wetgever te ingewikkeld voor ons, het moet in het Nederlands beschikbaar zijn om de producten te mogen handelen.
Sergio Garcia 5 maanden geleden geplaatst
De EU laat nog maar eens zien hoe het niet moet!
Jos van de Werken 5 maanden geleden geplaatst
Misschien hebben ze ook wel gelijk, ik zie dat ik "vind" schreef waar "vindt" had moeten staan.
Als we niet eens Nederlands kunnen... dan maakt het al helemaal niet meer uit, haha ! ;-)
Sergio Garcia 5 maanden geleden geplaatst
Kent iemand een alternatief om US treasuries te shorten?
Jos van de Werken 5 maanden geleden geplaatst
Bij Lynx hebben ze we eens iets gemeld dat je kunt handelen via de SPDR ...... ETF's, die documentatie is blijkbaar op orde.
Er zijn SPDR .... TREASURIES.. te koop, ik heb net even één (7-10 jaars) geprobeerd te shorten, maar van die ene die ik probeerde waren er geen stukken beschikbaar om short te gaan. :-( Maar misschien van andere weer wel, dat heb ik niet geprobeerd.)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 09 May 2018 om 10:03
Aantal lezers 24
Aantal reacties 8
\