Een maand of wat geleden liet Harm hier een voorbeeld zien van aandelen Shell met een geschreven deep ITM call december 2022. I.c.m. het dividend van Shell en bescherming tegen koersdaling (maar helaas ook beperkte opbrengst van koersstijgingen) geeft dit een jaarlijks rendement van ca. 10 a 11 procent.

Nu heb ik zelf ook een dergelijke constructie gezien bij Aegon. Een dividend rendement van 28ct per jaar i.c.m. een geschreven call 3,00 december 2022 geeft op dit moment een investering van ergens tussen de 2,80 tot 2,97 per aandeel wat voor een dividendrendement zorgt van ca. 10%. Je hebt geen last van koersschommelingen, dus een goede nachtrust is gegarandeerd.

Aanvullend hierop had ik het idee om covered strangles op te zetten, waarbij zowel de put als de call ongeveer 1 maal de standaarddeviatie buiten het 45 of 60 daags gemiddelde liggen. De optiepremie ligt dan voor opties met een expiratie van 20 tot 40 dagen weg rond de 10 a 20 Euro. De strike kans is dan ongeveer 50%. Wordt de put een exercise koop je de aandelen, goedkoper dan ten tijde van het schrijven van de put en zet je er weer een dec 22 call tegenover. Wordt de call een exercise, kun je een maandje doorrollen en alsnog de premie opstrijken. Op deze manier moet je nog eens 60 tot 120 cent per aandeel per jaar binnen kunnen halen, afhankelijk van de volatiliteit uiteraard. Margin bedraagt voor een put ca. 170 Euro heb ik gezien, dus dat is waarschijnlijk al gedekt met de aandelen als je deze constructie groot opzet. Dat betekend een rendement van 25 tot 50% inclusief het dividend!

Ik wil graag langs deze weg eens peilen hoe men hier over denkt en waar men risico’s ziet. Zijn er dingen die ik over het hoofd zie?