De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag wederom hoger gesloten. De S&P 500 sloot 0,47% hoger op 2.459 punten, waarmee de index (net als de Dow Jones) een nieuwe recordstand wist te bereiken. De Nasdaq steeg 0,61% naar 6.312 punten, waarmee de technologie-index 9 punten van een nieuw record verwijderd is.


Vrijdag kwamen tevens de eerste grote financials met hun kwartaalcijfers. JPMorgan Chase, Citigroup en Wells Fargo wisten alle drie de verwachting van analisten te overtreffen, desondanks mocht dit niet baten voor het resultaat op de beurs.

De bedrijven eindigden 0,5% tot 1,1% lager, waarmee ook de financiële sector gedrukt werd. De financiële sector eindigde 0,5% lager, waar het verlies aan het begin van de dag nog op -1,5% lag.


Olie had een goede week achter de rug. Op vrijdag werd een vat olie 1,1% meer waard, waarmee het weekresultaat uitkwam op +5,5%. Positieve Amerikaanse voorraadcijfers en berichten over problemen met de Nigeriaanse productie waren factoren die afgelopen week mee hielpen. Vandaag staat olie nog vrijwel onveranderd.


Goede cijfers China
Azië is vooral in de ban van nieuwe macro-cijfers vanuit China. Het Chinese GDP is het afgelopen kwartaal met 6,9% gegroeid, maar vooral de industriële productie was met +7.5% een stuk beter dan verwacht. Dit geeft beleggers hoop dat de tweede economie van de wereld niet hapert en mee blijft dragen aan de wereldwijde groei.

Ondanks het beter dan verwachte cijfer, staat de Shanghai Composite 0,35% lager. Een bericht dat China een nieuw orgaan wil opzetten voor financieel toezicht, doet men vrezen voor een strakker beleid. Dit zorgt er weer voor dat de koersen lager staan.


Andere Aziatische beurzen:

– Nikkei: +0,1%
– KOSPI: +0,5%
– Hang Seng: +0,56%
– ASX 200: -0,03%

Europa opent hoger
De Europese futures zijn deze nieuwe week licht hoger begonnen. De AEX-future staat 0,34% hoger, terwijl de Eurostoxx 50-future 0,2% hoger staat. Vanochtend komen en cijfers uit over Europese inflatie, houdt de inflatie zich stabiel? Deze cijfers kunnen belangrijk zijn voor de ECB, waardoor er een beweging in de euro of obligaties kan volgen.

Aan het eind van de dag komt Netflix met haar kwartaalcijfers. De afgelopen kwartalen heeft dit veelal voor grote bewegingen gezorgd, dus mocht u een positie hebben, dan weet u wat u te wachten staat.
Financiële agenda
– 1100 Europese inflatie (1,3%)
– 1430 Empire State Manufacturing Index (15,2)

Kwartaalcijfers

Dagelijkse advieswijzigingen

Koersen

Vergroten
De informatie in deze column is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging. De auteur heeft wel positie in één van voornoemde financiële instrumenten.

Bron Lynx