Short gaan op Bitcoin?

Laatste reactie 19/09/2017 06:48 door Harry
· Markeren als ongelezen
Expert Leon Van Dam 9 maanden geleden geplaatst

Nu de bitcoin en andere cryptomunten onder grote druk staan is er nog meer vraag naar middelen om te beleggen op een koersval. Daar komen steeds meer mogelijkheden voor. Het klassieke 'short' gaan uit de traditionele beleggingswereld kan in de cryptomuntenwereld nog niet.

Op bijvoorbeeld de aandelenmarkten kunnen beleggers aandelen lenen van bijvoorbeeld grote beleggers, die meteen verkopen op de markt om ze na de door hen verwachte koersdaling weer voor een lagere prijs aan te kopen en terug te geven aan de uitlenende partij. Het verschil tussen de verkoop- en aankoopprijs is dan de winst voor de 'shorties'. Of het verlies natuurlijk, als ze het bij het verkeerde eind hebben en het aandeel juist stijgt in plaats van daalt. Maar in de wereld van cryptomunten werkt deze tactiek nog niet zo goed. Dat heeft onder meer te maken met het gebrek aan liquiditeit en de grote vraag naar bitcoins. Dat maakt dat de kosten van handel in bitcoins behoorlijk hoog liggen en de short-tactiek een stuk minder werkt.

Dus is het vooralsnog wachten op derivaten: futures en opties waarmee er voluit gespeculeerd kan worden op het toekomstige koersverloop van de bitcoin. Die zijn er voorlopig nog niet, maar er zit wel wat in de pijpleiding. De Chicago Board Options Exchange, het grootste platform in de Verenigde Staten om in opties te handelen, werkt aan bitcoinfutures. Die zouden eind dit jaar of misschien begin volgend jaar al beschikbaar worden en ook andere platforms werken aan dit soort opties. Kenners denken dat het de markt voor de bitcoin zal helpen, omdat investeerders eindelijk de kans krijgen om beide kanten op te gokken. "Hoe meer liquiditeit eris, hoe meer volatiliteit zal dalen, waardoor de kosten lager worden", zegt cryptomuntexpert Alistair Milne tegen de Financial Times.

Wat kan er tot die tijd? Wie niet zo lang kan wachten heeft nog wel een paar andere opties om te speculeren op een koersval van de bitcoin. Bijvoorbeeld door short te gaan op bitcoin Investment Trust, een Amerikaans fonds dat zelf 170.000 bitcoins bezit en waarop wel short belegd kan worden.

Een andere optie is short gaan op Nvidia. Dat is een Amerikaanse chipmaker die in de afgelopen 12 maanden bijna 180 procent in waarde is gestegen. Dat heeft het bedrijf te danken aan de chips die het in groten getale verkoopt aan mijners van bitcoin en ethereum. Daardoor koerst het aandeel nu op 40 keer de verwachte winst, een ontzettend hoge waardering. Wie gelooft dat de hype van cryptomunten niet aan gaat houden, kan ervoor kiezen Nvidia te shorten.

@robertschutte​  Volgens mij zijn er ook opties mogelijk, toch? 

Expert Harry Klip 9 maanden geleden geplaatst

@leonvandam​ Ja er zijn bij Deribit shortmogelijkheden via FUtures en ook door het kopen van puts op Bitcoins. Volgens  mij de enige in Europa en tegen lage kosten! Nederlandse partij bovendien. Wij kennen ze  goed en de directeur is ooit marketmaker geweest. Hier is de link: https://www.deribit.com/cryptoacademy

Expert Harm van Wijk 9 maanden geleden geplaatst

Heb je misschien nog wat plaatsen over ?

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-cryptoacademy-bitcoin-live-trading-course-37360578496?aff=hvw&utm_campaign=enormail&utm_medium=email&utm_source=enormail&utm_content=Meld+je+aan+via+deze+link...

Daar kan je alles leren :-D

CryptoAcademy Bitcoin Live Trading Course door CryptoAcademy

reactie op @harmvanwijk:
Henk Huising

Even in de agenda zetten @robertschutte​ of @harryklip​?


9 maanden geleden

Beantwoorden

Expert Leon Van Dam 9 maanden geleden geplaatst

Ik ben van de partij op 22 september @harmvanwijk

Expert Harm van Wijk 9 maanden geleden geplaatst

Ik heb de voorbije weken herhaaldelijk het verwijt gekregen dat ik te negatief ben, angst zaai en eigenlijk niks van cryptocurrencies begrijp.

Het potentieel is zo groot dat de bomen deze keer wel tot de hemel gingen groeien. 

Van een beetje winst nemen en wat cash opbouwen wou niemand horen. 

De koersen gingen naar de hemel (of de maan?) en iedereen zou straks met een lambo rijden. 

Zo was het toch, nietwaar?

Ik heb de voorbije weken bijna tweederde van mijn portefeuille geliquideerd en je geadviseerd om wat winsten vast te klikken.

Al is het maar omdat je enkel op die manier over de fondsen beschikt om laag te kopen na een eventuele crash. 

Dat ik zo snel op mijn wenken bediend zou worden, had ik natuurlijk niet durven dromen. 

Maar hier zijn we. Huidige market cap van alle cryptocurrencies bedraagt nog $105 miljard. 

We komen van $175 miljard de voorbije weken. 

Dat is 40% eraf. Poef! 

market cap

In de cryptowereld zeker niet uitzonderlijk. We hebben in het verleden crashes gezien van 80% en meer. 

Een crash van 80% zou een market cap van $35 miljard betekenen. Dat is nog ééns 70% lager dan het huidige niveau. 

Is dat een realistisch koersdoel? Misschien niet. 

Maar het kan, en als belegger moet je er mentaal en financieel gereed voor zijn.

Ik zit op een berg cash en zal die zeer geleidelijk aan het werk zetten. 

Ik koop een beetje, en als de koersen verder dalen koop ik nog een beetje. 

Enkel zo heb ik ook nog cash wanneer de koersen onverhoopt toch richting -80% gaan. 

Bron

Maarten Verheyen

Expert Harry Klip 9 maanden geleden geplaatst

Ethereum is in de laatste 24 uur met zo'n 20 procent gestegen. De koers van bitcoin kruipt weer richting de 4.000 dollar.

De rally die de cryptomunten sinds zondagmiddag in hebben gezet volgt op de flinke verliezen van voor het weekend. Toen stortte de markt compleet in door onzekerheid over de toekomst van de handel in China, waar de toezichthouder handelsplatforms wil gaan sluiten. Het zorgde ervoor dat de bitcoin, die begin september nog boven de 5.000 dollar piekte, vrijdagmiddag wegzakte tot onder 3.000 dollar. En ethereum, dat aan het begin van de maand nog tegen 400 dollar aanschurkte, dipte tot onder 200 dollar.Maar het herstel zette zich vrijdag op de late middag al in en lijkt sinds zondagmiddag verder door te zetten. De bitcoin nadert rond de klok van 9:30 uur namelijk weer de 4.000 dollar en staat inmiddels rond 3.965 dollar. Ethereum schiet omhoog Maar het is vooral cryptomunt nummer 2 die in het oog springt: ethereum. Die munt is in de afgelopen 24 uur met zo'n 20 procent gestegen en lijkt maar door te blijven stijgen. Inmiddels komt de grens van 300 dollar alweer in zicht, de munt is maandagochtend om en nabij de 300 dollar waard. De markt als geheel zit ook weer in de lift maandagochtend. In totaal verdween er tijdens de crash van afgelopen vrijdag zo'n 40 procent aan waarde uit de markt ten opzichte van het begin van de maand. Begin september was de totale 'market cap' van alle cryptomunten bijna 180 miljard dollar. Na de crash van vrijdag was dat zelfs nog minder dan 100 miljard dollar, maar inmiddels is het weer gestegen tot 135 miljard. Finanzen

Expert Leon Van Dam 9 maanden geleden geplaatst

Ik verheug mij op de optiepremies: maar eerst het seminar van aankomende vrijdag...

Expert Harry Klip 9 maanden geleden geplaatst

@leonvandam@harmvanwijk@henkhuising​ Wij vinden het leuk dat je erbij bent en natuurlijk hoe meer zielen hoe meer vreugd...

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 12 September 2017 om 12:00
Aantal lezers 17
Aantal reacties 9

Onze website maakt gebruik van cookies om je een zo optimaal mogelijke ervaring te bieden.

Lees meer over onze Privacy Policy

\