Short strangle AMG

Laatste reactie 11/01/2018 12:02 door Paul
· Markeren als ongelezen
Jos van de Werken 8 maanden geleden geplaatst
Hoi @paulengelen​, houd je ook het nog steeds vol met short strangles op AMG?

Vandaag voor de vierde keer een Short Strangle AMG ingenomen, die van januari lopen ook nog.
Verkocht put 36 feb (0,25 euro)
Verkocht call 50 feb (0,45 euro)

Koers AMG 43,18.Paul Engelen 8 maanden geleden geplaatst
Jos,

Leuk om je boodschap te lezen!
Heb goede ervaringen met short strangles en daarom ga ik er mee door
Ik blijf het volhouden en leg nu 3 sh strangles per maand in. Op dit moment heb ik in portefeuille:

De bandbreedte van mijn sh str AMG is wat smaller als die van jou. Heb 4*141 ontvangen.
4 keer P AMG 38 feb Heb een vorige positie doorgerold omdat ik een geschreven call 44 jan had. Heb goede hoop dat het goed komt
4 keer C AMG 48 feb

2 keer P GLS 64 jan(galapagos) Deze positie doet het zeer goed(167 winst). Heb 2*119 ontvangen
2 keer C GLS C 92 jan

2 keer P BESI 66 feb  Deze staat in de min. Heb 2 keer 130 ontvangen
2 keer C BESI 84 feb
Jos van de Werken 8 maanden geleden geplaatst
Ik heb ook nog 

short strangle(s) BES - P64 feb / - C84 feb
short strangle(s) ASML - P132 jan / - C160 jan

In Amerika ook nog Mc Donalds, Shopify en Caterpillar.

Het gaat allemaal prima, behalve CAT, daarbij sta ik flink in het rood. Al 2 keer de put-januari zijde verhoogd. Inmiddels doorgerold naar februari.

Short Strangle CAT P140/C155 JAN aangepast naar
Short Strangle CAT P145/C155 JAN aangepast naar
Short Strangle CAT P150/C155 JAN aangepast naar
Short Strangle CAT P150/C155 FEB

Deze short strangle wordt een long struggle. ?

Gelukkig had ik ook nog put-spreads geschreven op CAT. Die gingen allemaal snel in het groen.
Paul Engelen 8 maanden geleden geplaatst
Leuk om te lezen Jos! Soms zit het inderdaad niet mee... Zie dat jij actief bent in de USA. Vind de tools van FINODEX erg handig voor Nederland.
Gebruik jij specifieke tools voor de USA en/of bestudeer jij grafieken en grieken voor de USA aandelen van je broker?
Jos van de Werken 8 maanden geleden geplaatst
Ben geen FINODEX gebruiker, de USA doe ik via Lynx.

Short strangles doe ik d.m.v. de grieken en grafieken.

Meestal 30 tot 60 dagen.

Grieken: Delta 0,15 voor zowel de geschreven put alsook voor de geschreven calls.

Soms gebruik ik ook wel screeners om wat mogelijkheden op te sporen (bjiv. van beursgenoten, die komt dan ook met deze delta's in zoverre ik dat heb gezien), maar kijk daarna ook wel naar grafieken.

Ik kijk ook wel naar de grafieken (3 en/of 6 maanden): wat is de trend (voor short strangles liefst zijwaarts) en waar liggen steun- en weerstandsniveaus en kies de strikes daar liefst net buiten.

Indien er duidelijke trends zijn zal ik eerder een putspread (bij stijging) of een callspread (bij daling) kiezen.
Paul Engelen 8 maanden geleden geplaatst
Jos,

In Amerika heb je natuurlijk veel meer mogelijkheden! Helaas heb ik wat weinig tijd om me te verdiepen in deze markt. Het meeste wat je schrijft begrijp ik en doe ik zelf ook met Nederlandse opties. Zou het leuk vinden om in de toekomst een keer samen te werken. Iemand legt sh strangles in in de USA in zoals jij dat doet aan de voorzichtige kant en ik doe bv. de Nederlandse sh strangles. 
Wat ik niet goed begrijp is jouw zinnetje over de delta. Kun je via je broker zoeken naar naar sh strangles die voldoen aan de Delta 0.15 of ga per geselecteerd aandeel kijken wanneer geschreven put en geschreven call van de sh. strangle voldoen aan je criterium.
Waarom heb je gekozen voor delta 0.15?
Jos van de Werken 8 maanden geleden geplaatst
Als je op de websites van Tasty trade en op youtube van Alpha option of TickerTank een aantal zaken kijkt, leert een leest over optiestrategiën en hier het het forum zaken volgt zie je bepaald "gouden regels" die statistisch gezien de voorkeur hebben.

Bijvoorbeeld: voor veel strategieën is een start met opties met nog 45 dagen tot de expiratie een goed idee: de theta begint toe te nemen (goed rendement per dag), er is nog tijd om door te rollen.

Zo is er ook het idee dat de delta's van short strangles goed gekozen zijn bij 0.15. Dat houdt in zowel bij de put als bij de call 15% kans hebben dat de optie in the money eindigt, dus samen 30%, dus 70% kans dat de gehele premie voor jou is. (zonder management tussentijds). Je zoekt zo een goede balans tussen voldoende opbrengst en voldoende veiligheid.

Hier valt nog van alles over te zeggen, tasty trade heeft ook een aflevering waarin ze het vergelijken met delta's van 0.30 die het ongeveer even goed doen, maar als dat de keuze is kies ik liever 0.15 want dan zit ik rustiger. Niet zo raar: als je dit in het extreme doorvoert kom je op 0.50 delta en dat noemen we dan geen strangle meer, maar een straddle, wat ook een prima bruikbare strategie is. Hogere premies, meer risico.... korter vasthouden. 0.15 strangles worden volgens de statistiek vaak vastgehouden tot 50% van de premie binnen is, 0.50 (=straddle) tot 25% van de premie binnen is.

https://www.tastytrade.com/tt/shows/market-measures/episodes/strangle-return-on-capital-16-delta-vs-30-delta-09-07-2017

Als de koers netjes in het midden blijft liggen houd ik de strangles. Maar als alles schuift kan je ook een kleinere winst pakken en een eventueel een nieuwe strangle openen met veiligere strikes.

Bij Lynx zie je de optiegrieken in het scherm, dus daar kies ik de juiste strikes op die manier, en ik kijk hoe in de grafieken de steun en weerstandsniveaus liggen omdat je die ook als veiligheid kan beschouwen.

Voor mij maakt het niet zoveel uit of de opties Nederlandse of Amerikaanse onderliggende waarden hebben. (USA is open tot 22hr... dat vind ik handig) Ik ga er van uit dat ik geen tijd heb om alles uit te zoeken over een bedrijf. Ik doe een paar snelle checks: bijvoorbeeld of er een ex-dividend datum is (als je het verwachte dividend aftrekt van de koers weet je alvast wat daarvan de impact is).

Verder heb je een tegenstrijdig belang: je hoopt op een zijwaartse koersbeweging en wilt een hoge premie, dus een wat hogere implied volatiliteit. Dit laatste zorgt er ook voor dat bij de genoemde 0,15-delta's de strikes wat verder weg liggen van de actuele koers. Bij AMG zie je dat wel en daarom heb ik ook AMG strangles gekocht.

@paulengelen​ hoe heb jij je short strangles uitgekozen? Gebruik je een screener?
reactie op @jos3:
Paul Engelen Jos,

Interessant, ik kom er op terug!
8 maanden geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 05 January 2018 om 18:25
Aantal lezers 22
Aantal reacties 8
\