Topman JPMorgan: bitcoin is fraude

Laatste reactie 14/09/2017 11:24 door Harry
· Markeren als ongelezen
Expert Harry Klip 9 maanden geleden geplaatst

De digitale munt bitcoin is een fraude, erger dan de Nederlandse tulpenbollenmanie in de zeventiende eeuw. Dat vindt de topman van de grote Amerikaanse bank JPMorgan Chase, Jamie Dimon.

Volgens Dimon zal het uiteindelijk niet goed aflopen met de bitcoin. Dimon stelde op een financiële conferentie in New York dat de digitale munt alleen nut heeft als je bijvoorbeeld een moordenaar of drugdealer bent omdat je dan de systemen makkelijker kan omzeilen.

Hij gaf verder aan dat als een handelaar bij zijn bank in bitcoin zou handelen die onmiddellijk wordt ontslagen, want het druist in tegen de regels van de bank en het is stompzinnig, aldus Dimon. Telegraaf

Expert Harry Klip 9 maanden geleden geplaatst

Of als je een bankster bent:-)  Er is waarschijinlijk te weinig marge op, over 5 jaar is hij wegens gebrek aan visie denk ik ontslagen..

Expert Leon Van Dam 9 maanden geleden geplaatst

Waarschijnlijk zitten ze short bij JP Morgan Chase op Bitcoin...ze praten altijd in hun voordeel...

Expert Harm van Wijk 9 maanden geleden geplaatst

Over Fraude gesproken....JP Morgan is 1 van de 4 grootste oplichters op deze planeet....

Jekyll Island - The truth about the Federal Reserve (Trailer)

Jacob Maat 9 maanden geleden geplaatst

Het punt is wel heren, dat juist degene die iets te verbergen heeft, wel erg veel baat heeft bij de crypto's (afgezien dan van de koersfluctuaties). Als belegger vind ik dit wel een moreel dilemma. Ook bij de Bitcoin zal ooit een zwarte zwaan worden waargenomen. Verder is de stelling van JPM wel erg kort door de bocht @harryklip @leonvandam @harmvanwijk

Expert Leon Van Dam 9 maanden geleden geplaatst

@jacobmaat​  Aan de andere kant zal het een doorn in het oog zijn van de ECB's en FED's  van deze wereld. Het is een manier om je geld ergens anders neer te zetten en buiten invloed van de huidige machthebbers te geraken. Dat is dan wel weer de charme...

Maar het is nog wel "wild west" op dit gebied. Die koersschommelingen zijn niet mals...

Expert Harry Klip 9 maanden geleden geplaatst

Volatiliteit biedt ook kansen...

Expert Menco Sweep 9 maanden geleden geplaatst

Maar deze opmerking is van iemand die toch niet de eerste de beste is.

Daarnaast las ik dat China bitcoin-handel aan banden wil leggen en bitcoin-beurzen zelfs wil sluiten.

Ook ik denk weleens aan het innemen van een positie, maar dit soort verhalen weerhouden mij (wellicht ten onrechte!).

Jacob Maat 9 maanden geleden geplaatst

@mencosweep​ ja beslist, het is allemaal te "duister". En er is ook al eens behoorlijk gehackt en dan heb je nergens een balie waar je verhaal kunt halen. 

Expert Leon Van Dam 9 maanden geleden geplaatst

Jamie Dimon, topman van de grote Amerikaanse bank JP Morgan Chase, heeft flink uitgehaald naar de bitcoin. Opvallend genoeg leek de koers daar flink op te reageren. Dimon deed zijn uitspraken tijdens een conferentie over financiële dienstverlening. Hij kreeg de vraag of er handelaren bij zijn bank werken die in bitcoins handelen. Zijn antwoord was duidelijk: "Als we een handelaar hadden die in bitcoins zat, zou ik ze meteen ontslaan. Het is tegen onze regels." Daar voegde hij nog aan toe dat een handelaar die in bitcoins handelt 'dom' is en dat de bitcoin erger is dan de tulpenbubbel.

Daar hield Dimon niet mee op, want hij stelde ook nog dat de bitcoin 'oplichting' is en dat het 'uiteindelijk zal ontploffen'. Dat betekent dan weer niet dat de topbankier stelt dat de bitcoin snel en hard zal dalen. Vanwege de speculatieve aard van de munt sluit hij niet uit dat deze tot 20.000 dollar of 100.000 dollar gaat stijgen. Hij vertrouwde de zaal zelfs toe dat zijn dochter - zou hij die dan ook dom vinden? - geld had verdiend aan de bitcoin.

Dimon heeft eerder ook wel eens uitgehaald naar de bitcoin. In november 2015, toen een bitcoin nog zo'n 330 dollar waard was, zei Dimon dat geen enkele overheid ooit een virtuele, grensoverschrijdende munt zou ondersteunen. En enkele maanden later, de bitcoin was 400 dollar waard, stelde hij dat de munt tot niks zou leiden.

Bitcoin daalt Opvallend genoeg daalde de bitcoin hard nadat de uitspraken van Dimon naar buiten kwamen. Voordat hij aan zijn verhaal begon, stond de munt rond 4.200 dollar en nadat zijn verhaal rondging daalde de bitcoin zelfs even tot onder 4.000 dollar. Inmiddels koerst de munt rond 4.045 dollar.

De koersdaling is opvallend, omdat de opmerkingen van Dimon voor bitcoin-liefhebbers niet zo veel waard zouden moeten zijn. Hij is immers een bankier en het is logisch dat die zich tegen cryptomunten keert. Een van de doelen van de cryptomunt is namelijk een betalingssysteem zonder tussenpersonen (lees: banken). Logisch dus dat Dimon zich tegen het fenomeen keert.

Business Insider schrijft dat de daling van de munt ook nog zou kunnen komen doordat er voor het eerst echt een handelsplatform in China is gesloten. Afgelopen weekend kwamen de eerste verhalen naar buiten dat de Chinese centrale bank dit soort handelsplatforms voor cryptomunten wil sluiten.

Expert Harm van Wijk 9 maanden geleden geplaatst

@jacobmaat​ een mes is een instrument...wat je er vervolgens mee doet (iemand bedreigen), maakt niet uit voor het instrument...

Heb je ook morele bezwaren tegen messen of bestelbusjes? 

Jacob Maat 9 maanden geleden geplaatst

Daar heb je een punt @harmvanwijk, dat geef ik toe. Maar dat doet niets af aan de negatieve aspecten rondom de crypto's

Expert Harry Klip 9 maanden geleden geplaatst

@jacobmaat​ Bitcoin is in wezen een nieuw systeem gebaseerd op de blockchaintechnologie en deze is een open source, dus iedereen kan er aan mee helpen dit te verbeteren. Ik ben ervan overtuigd dat deze ontwikkeling doorzet en dit gevolgen zal hebben voor veel produkten, ook bancaire. Natuurlijk zullen criminelen dit ook gebruiken, maar de ethische kant is juist om het met zijn allen te perfectioneren. Een grote bank heeft daarin veel te verliezen, vandaar zijn opmerking denk ik. Koersen van crypto's bewegen, maar niet juist omdat een bank CEO iets zegt... 

Expert Harry Klip 9 maanden geleden geplaatst

Topman JPMorgan vindt bitcoins 'erger dan tulpenbollen' De topman van de Amerikaanse zakenbank JPMorgan Chase, Jamie Dimon, heeft het niet zo op de bitcoin. De digitale munt is volgens hem een bubbel die uiteindelijk zal barsten. 'Het is frauduleus' en 'erger dan tulpenbollen', verwees hij op een beleggersbijeenkomst in New York naar de tulpenmanie in Nederland in de 17de eeuw. Dat meldt persbureau Bloomberg. Als een handelaar van JPMorgan in bitcoins zou stappen, zou hij hem of haar 'binnen een seconde ontslaan'. Dimon: 'Om twee redenen: het druist tegen onze regels in en het is dom. En beide zijn gevaarlijk.' De topbankier vraagt zich af of autoriteiten bitcoin zullen laten bestaan zonder toezicht, zeker als er eens iets fout gaat. 'Straks valt er een dode en dan gaat de overheid er bovenop zitten', zei hij. Blockchain wel handig Maar Dimon ziet wel een verschil tussen bitcoin en de onderliggende blockchain-technologie, waarbij meerdere computers onafhankelijk van elkaar tot hetzelfde resultaat komen. Die technologie kan volgens hem wel nuttig zijn maar is niet iets dat banken 'overnight', oftewel in korte tijd, implementeren. Hoewel de bankier de bitcoin een bubbel vindt, zou hij niet gokken op een daling van de waarde van munt. Er is volgens hem niet te zeggen hoe hard de munteenheid nog gaat stijgen voor hij instort. 'Voor moordenaars interessant' Het beste argument vóór de munt dat hij heeft gehoord is dat bitcoin voor sommige mensen handig kan zijn die geen andere opties hebben, zo lang het aanbod maar niet te hard toeneemt. 'Als je in Venezuela, Ecuador of Noord-Korea zit of dat soort delen van de wereld of als je een drugsdealer of moordenaar zou zijn, dan kan je beter zaken doen in bitcoin dan in Amerikaanse dollars.' Dus er is volgens hem wel een markt, 'maar dat is hoogstens een beperkte markt'. FD

Expert Harry Klip 9 maanden geleden geplaatst

Earlier this week, JPMorgan CEO Jamie Dimon received harsh criticism from the cryptocurrency, bitcoin and finance communities for his baseless comments on bitcoin.

Dimon’s internal bitcoin trading ban caused even more controversy, as he threatened to fire any trader within JPMorgan that have been trading bitcoin. It has been quite evident that many traders in JPMorgan remain optimistic toward bitcoin and the cryptocurrency market. In August for instance, JP Morgan analyst Robert D. Boroujerdi wrote:

“With the total value nearly $120 billion, it’s getting harder for institutional investors to ignore cryptocurrencies. There are currently over 800 cryptocurrencies out there, though just nine have a market cap in excess of $1 billion.”

Since 2015, Dimon has continuously disregarded bitcoin as a currency and a store of value, taking a different approach from other major multi-billion dollar investment banks such as Goldman Sachs and FIdelity Investments that have embraced bitcoin and other cryptocurrencies including Ethereum.

In previous coverages, Cryptocoinsnews explained in detail as to why bitcoin cannot be described as a bubble. Bitcoin markets are well regulated and have matured significant over the past three years. Bitcoin has a daily trading volume of over $2 billion and its price increase has been met by almost every regional bitcoin exchange market. In essence, bitcoin is not a bubble because bitcoin’s price surge has not been led by “unwarranted by the fundamentals of the asset and driven by exuberant market behavior,” as noted by Investopedia.

But, in its latest interview with CNBC, Dimon did not describe bitcoin as a bubble. He claimed that bitcoin is a “fraud” and that he would recklessly fire any trader that is involved in bitcoin and the cryptocurrency market.

In response, analysts and experts outside of the cryptocurrency industry such as Alex Gurevich, former JPMorgan executive and head global macro, told Dimon:

“Jamie, you’re a great boss and the greatest of all-time (GOAT) bank CEO. You’re not a trader or tech entrepreneur. Please, STFU about trading bitcoin.”

Other experts within the bitcoin sector including Bitcoin Core Peter Todd, who were also shocked by Dimon’s baseless and illogical comments on bitcoin, criticized Dimon for his lack of knowledge in the asset class. Todd stated:

“Hey Jamie: next time you want to write something about how awful Bitcoin is, let me ghostwrite it. I can do a much better job than you.”

In his statement, Todd emphasized a comment made by Dimon which read “eventually, it [bitcoin] will be closed.” It has been evident for the past eight years that bitcoin cannot be closed or shut down by centralized entities due to its decentralized and distributed nature. Its global ecosystem of miners and node operators specifically prevent the closure of the network from occurring.

Former Facebook executive and Managing Partner at Full Tilt Capital Anthony Pompliano, also criticized Dimon for the fraudulent activities JPMorgan has been convicted of.

“The bank CEO (Jamie Dimon) who had to pay $13 billion for causing the housing crisis just called Bitcoin a fraud I’ve literally seen it all,” said Pompliano, referring to the $13 billion fine imposed by US financial regulators over fraudulent mortgages.

Many analysts and experts suggest that Dimon had made such comments on bitcoin to protect JPMorgan’s ongoing blockchain development, research and operations. Cryptocoins news

Expert Harry Klip 9 maanden geleden geplaatst

STFU: Is afkorting van Shut the Fuck up 

Expert Harry Klip 9 maanden geleden geplaatst

JPMorgan’s global head of quantitative strategy has joined his boss, CEO Jamie Dimon, in the growing legion of anti-cryptocurrency crusaders.

In a client note on Wednesday, Marko Kolanovic said cryptocurrencies as a whole had “some parallels to fraudulent pyramid schemes.”

The comments come a day after Dimon called bitcoin a “fraud” that was “worse than tulip bulbs.” He even went as far as to say he’d fire any trader that transacted it for being stupid.

Kolanovic highlighted bitcoin in his comparison, saying that while the initial mining of coins required minimal effort for a disproportionally large share of profits, there were diminishing returns in the future until the gig is up. This same dynamic is at the core of a pyramid scheme, he said.

But Kolanovic’s analogy doesn’t end there – he says one way to circumvent this potential dead end is to create a new cryptocurrency altogether. This would be akin to the new blockchain-based instruments popping up all the time, with red-hot Ethereum being the most successful example.

“While we don’t know whether the price of cryptocurrencies will go up or down in the near term, the history of currencies, governments, and financial fraud tells us that the future for cryptocurrencies will likely not be bright,” Kolanovic wrote.

For an idea of just how popular bitcoin is, look no further than its surge of more than 300% this year – though it has experienced weakness in recent sessions, declining in earnest after Dimon’s comments. The cryptocurrency has also been pressured by negative headlines out of the United Kingdom and China.

On Tuesday, the UK’s financial watchdog, the Financial Conduct Authority, warned investors about the risk associated with initial coin offerings, the cryptocurrency-based fundraising method.

Earlier this month, China banned ICOs, and more recently, rumors that it might ban cryptocurrency trading altogether have escalated – a Caixin report out Friday suggested that China would shut down its domestic exchanges.

On a broader basis, cryptocurrencies aren’t the only area of the global marketplace that gives Kolanovic pause. He has also publicly lamented the continued shorting of volatility through the use of exchange-traded products linked to the CBOE Volatility Index, known as the VIX.

In a report from late July, Kolanovic said record-low volatility should “give pause to equity managers.” He even compared the strategies suppressing price swings to the conditions leading up to the 1987 stock-market crash.

So while JPMorgan isn’t going as far as to call the end of these increasingly tenuous market trends, it’s stressing caution as investors chart new territory. Everything seems fine when everyone is making money. But investors should be asking themselves: When the first signs of unease hit, how exposed do you want to be? BI

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 12 September 2017 om 22:29
Aantal lezers 14
Aantal reacties 17

Onze website maakt gebruik van cookies om je een zo optimaal mogelijke ervaring te bieden.

Lees meer over onze Privacy Policy

\