'UNILEVER WIL BRITS BEDRIJF OVERNEMEN'

Laatste reactie 16/07/2017 21:39 door Harry
· Markeren als ongelezen
Expert Harry Klip 11 maanden geleden geplaatst
Unilever is van plan een overnamebod te doen op de levensmiddelentak van het Britse bedrijf Reckitt Benckiser (RB). Dat meldt de Britse krant Sunday Times. Met de overname zou een bedrag van ruim 2,5 miljard euro gemoeid zijn.

Onder meer de mosterd- en ketchupmerken French's en Frank's RedHot Sauce vallen onder RB. Het Britse bedrijf had in april al laten weten een verkoop van de levensmiddelentak te overwegen. Het bedrijf wil zich meer richten op de andere merken die ze hebben, waaronder Clearasil, Durex, Nurofen en Strepsils.

Het Amerikaanse Hormel Foods zou ook geïnteresseerd zijn. Volgens bronnen kunnen de komende weken de eerste definitieve biedingen verwacht worden. De jaaromzet van de levensmiddelentak van RB ligt op meer dan 450 miljoen euro. Het onderdeel is goed voor vier procent van de totale omzet van RB. BNR
Expert Harry Klip 11 maanden geleden geplaatst
Unilever is samen met onder meer het Amerikaanse Hormel Foods verwikkeld in een strijd om de voedingsactiviteiten van Reckitt Benckiser in te lijven. Dit schreef The Sunday Times zondag.

Reckitt Benckiser zou inmiddels verschillende goede biedingen hebben ontvangen en vlot een besluit willen nemen over de verkoop van de activiteiten, waaronder onder meer French's onder valt, bekend van bijvoorbeeld Frank's RedHot en de barbeque-sauzen van Cattlemen's.

Begin april dit jaar werd al bekend dat Reckitt Benckiser de strategische opties van de voedingstak onderzocht.

Hormel Foods is onder meer de fabrikant van Spam.

Door: ABM
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 16 July 2017 om 17:07
Aantal lezers 6
Aantal reacties 2

Onze website maakt gebruik van cookies om je een zo optimaal mogelijke ervaring te bieden.

Lees meer over onze Privacy Policy

\