Update voor AEX en Bitcoin

Laatste reactie 10/04/2018 13:26 door Harm
· Markeren als ongelezen
Jan Schotsman 5 maanden geleden geplaatst
Het gaat hier over wiet en over of men nu wel of niet een paar stuivers heeft ontvangen voor hun honderden dollars kostende investering ...
Tja, ik ga altijd voor meer -zekerheid-.
Dit geneuzel in de marge is niks voor mij.
Het is net als met zonnepanelen, dubbelglas  en warmtepompen, leef je wel lang genoeg om nog iets van je centen terug te zien, of verdwijnt alles naar de tussenhandel? ;)
Ik wil overal in investeren, maar zodra ik naar -zekerheid- vraag blijft het meestal erg stil.
In de afgelopen decennia door middel van veel leergeld wat slimmer geworden, investeer ik alleen nog maar in -zekerheid-  en absoluut niet meer in -vage- beloften.
Zo heb ik in mijn eigen technische documentatie vakbladen waarop ik ben geabonneerd al wel gelezen dat warmtepompen meer kosten dan er wordt opgeleverd, wanneer men ALLES meerekent, en je moet toch alles meerekenen wanneer je wilt weten wat je overhoudt, toch??
Zo ook met zonnepanelen, mijn dak ligt 90 graden verkeerd.
Vraag je offertes aan, krijg je vage beloftes maar wanneer je doorrekent ... ik denk niet dat ik ouder wordt als Methusalem, dus het profijt kan ik daar schrijven waar de zon niet schijnt ;)
.
En hoewel dit forum meestal alleen nog maar gaat over cryptocurrency en hoe men hun geïnvesteerde geld terug krijgt, met daarna wellicht nog een paar stuiver winst, ga ik toch echt voor het directe rendement.
.
Mensen, laat je toch niet zo opzwepen door alles en iedereen.
Zo wordt ik echt plat gebeld door -verkopers-  die grond in de aanbieding hebben.
Ik zeg dan altijd, dat heb ik genoeg wanneer ik zo onder mijn nagels kijk ;)
.
Wat aangeboden wordt is meestal grasland, en dat kosten 5-6 Euro per vierkante meter.
Dat wordt vaak aangeboden voor 75 euro per vierkante meter, dat is 1500% !!
Met de mededeling dat deze grond vast wel bouwgrond wordt en nog veel meer waard wordt!!
En dan antwoord ik altijd: welke idioot gaat op dit moment grond verkopen die nog veel meer waard wordt??
En dan leutert men nog even door, en dan zeg ik dat ze een prospectus op mogen sturen.
En dan lees je als eerste, dat wanneer de grond echt wat op gaat brengen (wat men dus duidelijk niet verwacht) je alsnog een extra percentage moet afdragen aan de verkoper (die zich dus vergist had, want hij had echt niet verwacht dat het nog wat op zou brengen) je alsnog een extra percentage aan de verkoper over moet maken. Als tweede bezwarende clausule lees je dan dat je het verplicht bent aan te bieden aan een -nog nader te bepalen- ontwikkelaar van het project.
NIET doen dus.
.
Maar, de mens leeft nu eenmaal in de waan van de dag en denkt/wacht tot dat er iemand langs komt die ze rijk gaat maken ...;)
Nou, wacht nog maar effe ....
En wanneer je wakker wordt, en beseft dat er niemand komt om je rijk te maken, besef je wellicht wel dat je het toch allemaal zelf zult moeten doen.
En hoewel ik u ook niet rijk ga maken, kunt u wel mijn korte bijdrage van dit weekend lezen onder de link:
http://www.jstas.com/2009/Dageljiks%20verloop%20van%20de%20AEX%20grafieken.htm
Veel leesplezier!
Groet,
Jan ;)


H Bakstenen 5 maanden geleden geplaatst
@janschotsman​,zonnepanelen en grond moet je ook even doornemen voordat je een beslissing neemt,zelfde als met beleggen,als je alles gelooft hoef je alleen maar geld over te maken en gewoon leuke dingen doen.
Maar over de zonnepanelen ben ik het niet met je eens,wel dat er verschrikkelijk veel cowboys eronder zijn,ik heb ze zelf ook en tot nu toe geen spijt,ik kon er niet meer als 10 neer leggen,panelen zijn 283 w per stuk alleen lig ik ongunstig en hebben ze vanaf de start tot nu toe 231 watt opgeleverd per paneel per jaar,zie bijlage(heb ze vanaf 1-9-2014).dus binnen 8 jaar heb ik ze eruit.
Maar is niet eenvoudig om te kijken welke de beste zijn,en ja 25 jaar garantie krijg je,alleen dan zijn die cowboys wel weg,en als je een offerte aanvraagt krijg je de aller goedkoopste shit.
Maar waarom wil iedereen de investering eruit halen als het om zonnepanelen gaat maar bij het kopen van een auto gelden ineens andere normen.
Ja zekerheden,zijn er maar 2 de dood en de belastingen helaas.
Dus wakker worden en de beurs gaan volgen.


Expert Harm van Wijk 5 maanden geleden geplaatst
Zeker als je bedenkt dat de energieprijs (lees belasting) de afgelopen jaren is gestegen...

en belastingverlaging tja? ;-)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 09 April 2018 om 01:09
Aantal lezers 21
Aantal reacties 3
\