Waarom de crypto-hype net begint

Laatste reactie 25/04/2018 14:04 door gerard
· Markeren als ongelezen
Expert Harm van Wijk 2 weken geleden geplaatst
Ongeveer 70 procent van de crypto-markt aan waarde is er verloren sinds begin januari. 500 miljard dollar - weg! Is Bitcoin & Co. aan het einde? Helemaal niet, zeggen onze gastauteurs

door Mark Preuss, Sven Wagenknecht
5 april 2018
 
De hype van het jaar heeft overweldigd de crypto ecosysteem: absurd handelsvolumes hebben de crypto uitwisselingen om hun lading grenzen gebracht, support aanvragen afgedamd, hardwarefabrikanten waren niet in staat om de enorme vraag te voldoen, werd de Bitcoin netwerk zo verstopt transacties dat de prijzen omhoogschoten.

Tegelijkertijd verspreidde zich een gevaarlijk gold-rush-sentiment op de markt. Miljoenen onwetende beleggers hunkerde opeens naar hun stuk taart. Zij investeerden met totaal onrealistische verwachtingen deels dubieuze om frauduleuze grondstoffenorganisaties en hoopte dat het niet langer procent groei, maar gelijk aan vermenigvuldigingen op hun geïnvesteerde kapitaal. De altijd nieuwe koersrecords hadden ook enorme media-aandacht. De Bitcoin prijs siert voorpagina's, beroemdheden toegetreden als sponsors van louche deel grondstoffenorganisaties op, rapper pochte van te proberen om geld te verdienen in hun slaap met crypto valuta. Zodat een volledig onbelemmerde feeststemming een slechte kater na zelf zou leiden, was voorspelbaar - en gezond.

Marktaanpassing en professionalisering dringend nodig
De felle prijscorrectie van de afgelopen weken zorgt voor een extern saaie fase in de crypto-markt, die echter enorm belangrijk is voor de aanhoudende welvaart van het ecosysteem. Serviceproviders zoals beurzen kunnen nu eindelijk hun infrastructuur uitbreiden, hun beveiligingsarchitectuur aanpassen en zich zo toerusten voor de volgende aanval. De talloze ICO's die het afgelopen jaar geld hebben opgehaald, kunnen en moeten uiteindelijk zichtbare resultaten behalen uit het kapitaal dat hen is toevertrouwd. Tegelijkertijd, met de correctie van de aandelenkoers en de dalende euforie, begint de markt te schudden. Luchtkramen die geen andere technologische substantie dan marketing hebben, worden in dit stadium uit de markt weggespoeld.

Geen einde in zicht
Een geprofessionaliseerde infrastructuur, de eerste tastbare toepassingen en een screening van dubieuze actoren - dit alles vormt de basis voor cryptocurrencies die op middellange termijn hun weg vinden naar het midden van de maatschappij en de economie. Want afgezien van de hype op korte termijn vordert de ontwikkeling van het crypto-ecosysteem van deze dagen snel, zoals een blik op de oude economie laat zien.

Er is nauwelijks een DAX-bedrijf dat in zijn Innovation Lab niet onderzoekt hoe de blockchain-technologie precies kan worden gebruikt voor zijn eigen bedrijfsdoeleinden. Pilootproject voor pilootproject wordt gecreëerd in de industriële kamers van het hart van de Republiek. De in elkaar grijpende oude industrie en crypto-startups hebben al snelheid gewonnen. Vooral in verband met het internet der dingen, dat van bijzonder belang is voor de Duitse industrie, biedt blockchain-technologie een schat aan mogelijkheden om waardeketens te optimaliseren. De banksector is al heel lang intensief bezig met cryptocurrencies en gebruikt bijvoorbeeld steeds meer de crypto-valuta Ripple om interne kasstromen efficiënter te verwerken.

vertaald van https://www.capital.de/geld-versicherungen/warum-der-krypto-hype-gerade-erst-beginnt
Expert Harm van Wijk 2 weken geleden geplaatst
Het lijkt erop dat de bitcoin zich stilaan aan het herstellen is. De waardevan de cryptomunt steeg dit weekend opnieuw boven de 7.000 dollar. En daar zitten twee grote namen in de beleggerswereld voor iets tussen.

De beurswaarde van de bitcoin zit sinds dit weekend weer rond de 7.000 dollar. De belangrijkste factoren in de forse stijging van de waarde van de bitcoin is de interesse van de grote namen Soros en Venrock, die zich beiden positief uitlieten over cryptocurrency.

Soros Fund Management, het investeringsbedrijf van George Soros, heeft op zaterdag aangegeven te willen investeren in cryptocurrencies. Het bedrijf is een van de grootste en meest succesvolle investeringsmaatschappijen ter wereld en beheert een kapitaal van meer dan 21 miljard euro.

"Bitcoin is geen munt"
Het feit dat Soros nu toch wil investeren in cryptocurrency is op z'n minst merkwaardig aangezien George Soros in januari dit jaar nog te kennen gaf dat hij cryptocurrency zag als een "bubbel", geen duurzame investering dus.

Verder zei Soros ook dat "bitcoin geen munt is". Hij legde ook uit waarom. "Een munt moet stabiel zijn. Een munt die tot 25 procent in waarde schommelt, kan niet gebruikt worden om bijvoorbeeld lonen uit te betalen, omdat je loon dan ook 25 procent kan dalen op een dag."

Nog niet geïnvesteerd in cryptocurrency, maar wel toestemming gegeven
Hoewel George Soros zelf niet de grootste fan is van cryptocurrency, wil zijn bedrijf er nu toch in investeren. Soros zit namelijk zelf niet meer in het dagelijkse bestuur van het Soros Fund Management.

Overigens heeft de investeringsmaatschappij nog geen geld gestoken in virtuele munten, maar het heeft wel de toestemming gegeven aan zijn fondsmanager om dat te doen. Rockefeller’s VC Arm Venrock Partners With Coinfund, Exec Highlights Focus On Long Term https://cointelegraph.com/news/rockefellers-vc-arm-venrock-partners-with-coinfund-exec-highlights-focus-on-long-term … via @Cointelegraph


Rockefeller’s VC Arm Venrock Partners With Coinfund, Exec Highlights Focus On Lo...
The Rockefeller’s VC firm Venrock has announced a partnership with crypto investment group Coinfund


Ook steenrijke familie Rockefeller
Later volgde het nieuws dat ook Venrock zich op cryptocurrency wil richten. Het durfkapitaalfonds zal samenwerken met CoinFund, een beleggingsfonds voor cryptocurrency uit Brooklyn in de Verenigde Staten.

Achter Venrock zit de familie Rockefeller, volgens velen de rijkste familie ter wereld. Daarmee spreken twee van de meest iconische beleggers van Wall Street zich in dezelfde week positief uit over cryptomunten en dat zou volgens velen wel eens een belangrijk symbolisch keerpunt kunnen zijn.

"Stabiele en volwassen markt"
Zo noemt ook Anthony Pompliano van het cryptobeleggingsfonds Full Tilt de berichten van beide fondsen goed nieuws voor de waarde van cryptocurrency.

"Het is bemoedigend om te zien dat instellingen met een historisch track record als Soros en Rockefeller zich gaan interesseren voor blockchain en cryptomunten”, liet hij weten aan Business Insider. "Ik voorzie een instroom van meer en meer institutioneel kapitaal, en hopelijk leidt dat tot een meer stabiele en volwassen markt."

bron http://newsmonkey.be/article/87798
Expert Harm van Wijk 1 week geleden geplaatst
De munten vliegen vandaag omhoog!
Expert Harm van Wijk 1 week geleden geplaatst
Bitcoin schiet in enkele minuten $1000 omhoog
De bitcoin maakt donderdagmiddag een spectaculaire rit door. De koers van de digitale munt schoot in enkele minuten tijd van $6800 naar meer dan $8000. Aan het eind van de middag verdampte de koerswinst weer deels en was de munt teruggezakt naar zo'n $7650.

Ook de waarde van andere grote cryptomunten, zoals de ethereum en de ripple, vloog in een zeer korte periode flink omhoog. Gemeten over de laatste 24 uur staan de belangrijkste cryptovaluta's tussen de 10% en 11% hoger.

lees verder https://fd.nl/beurs/1249717/bitcoin-schiet-in-minuten-tijd-1000-omhoog

Expert Harm van Wijk 1 week geleden geplaatst
Beleggers die vorig jaar bitcoin hebben verkocht of zelfs verhandeld, zijn belasting verschuldigd, omdat de IRS cryptocurrencies bekijkt. Amerikaanse huishoudens zijn waarschijnlijk $ 25 miljard aan vermogenswinstbelastingen verschuldigd voor hun cryptocurrency-posities, op basis van schattingen van Tom Lee, hoofd van het onderzoek bij Fundstrat Global Advisors.

Sommige handelaren gaven aan dat de verhuizing van donderdag een drukkend effect zou kunnen hebben.

"Ik denk dat het slechts een opgekropte marktbeweging is", zei Ansel Lindner, een Bitcoin-investeerder en gastheer van de podcast "Bitcoin & Markets". Er is ook "wat opluchting in de verkoop" voorafgaand aan de belastingdag.

"Hoewel de prijs de laatste tijd aan het dalen is, is de ontwikkeling van de bitcoin-infrastructuur van de volgende generatie niet gestopt," zei Lindner.

Zodra de belastingtermijn van 17 april voorbij is, verwachten sommige watchwatchers op cryptocurrency dat

"Na verslechtering tot en met maart, laten cryptocurrenices vroege indicaties van verbetering zien," zei Rob Sluymer, technisch strateeg bij Fundstrate Global Advisors, in een rapport van donderdag.

Bitcoin "stabiliseerde de downtrend van meer dan $ 6.500," zei hij, terwijl hij opmerkte dat het volgende belangrijke gebied van weerstand bijna $ 9.000 is.

vertaald van https://www.cnbc.com/2018/04/12/bitcoin-surges-10-percent-in-sudden-move-to-above-7500.html

https://www.cnbc.com/video/2018/04/12/bitcoin-surged-17-percent-climbing-above-8000-thursday.html
Expert Harm van Wijk 1 week geleden geplaatst
Vrees niet: de waarde van Bitcoin zal weer stijgen

De waarde van de Bitcoin is dit jaar nog niet echt om over naar huis te spreken. Vergeleken met eind vorig jaar is het zelfs een ramp. Maar mensen die geïnvesteerd hebben in de digitale munt hoeven niet te vrezen. Betere tijden staan voor de deur.

Het is de nachtmerrie van iedereen: investeren in iets en de waarde van het product zien kelderen. Dat moeten de eigenaars van Bitcoins ook gedacht hebben. Maar ze hoeven zich niet langer zorgen te maken.


Geen belastingen meer
De eerste reden waarom experts geloven dat de waarde van de Bitcoin weer zal stijgen, is het feit dat men vanaf 15 april in de Verenigde Staten geen belastingen meer moet betalen op de cryptocoins. Voordien moest dit wel, en dat was dan ook de reden waarom vele mensen van hun investering af wilden. Als de coins niet zo massaal meer verkocht worden, kan dit een positieve invloed hebben op de waarde.

Meer vertrouwen
Iets anders dat ervoor zou kunnen zorgen dat de waarde weer stijgt is de mogelijke aankoop van de Japanse exchange Coincheck door Monex Group, het moederbedrijf van het Amerikaanse bedrijf TradeStation. Dit is een beursgenoteerd, publiek en gereguleerd bedrijf, wat altijd vertrouwen inboezemt.

De cyclus van de Bitcoin
Bij het kijken naar de geschiedenis van de Bitcoin, hebben experts kunnen vaststellen dat de waarde elk jaar tot en met maart daalt, om vanaf april terug te stijgen. Op een enkele uitzondering na, komt deze tendens elk jaar terug. Hopelijk ook in 2018.

bron http://newsmonkey.be/article/87856
Expert Harm van Wijk 1 week geleden geplaatst
Drie maanden rode cijfers: wat is er aan de hand met Ethereum?
Op de lange termijn is er nog niks aan de hand, maar het gaat niet zo lekker met Ethereum. De cryptocurrency is op het moment van schrijven 465,44 dollar waard, het resultaat van drie maanden aan dalingen.


Wat is er aan de hand met Ethereum?
De op een na grootste cryptomunt heeft een marketcap van 45.8 miljard. Het hoogtepunt van 13 januari is verder weg dan ooit. Toen betaalde je nog 1432 dollar voor 1 Ethereum. Moeten we ons zorgen gaan maken?

Nou niet bepaald, als we experts moeten geloven. Na de gigantische mediahype van eind vorig jaar zitten we in een vrij normale afkoel-periode. Aldus Edward Cooper, hoofd van Mobile bij Revolut.

Ethereum
“De grote stijgingen werden gedreven door speculatie, in plaats van technologische vooruitgang. Velen bestormden de markt, enkel op basis van vette koppen in de media. Wat we nu zien, is een terugkeer naar een normalere manier van handelen,” aldus Cooper.


“De prijs begint weer te consolideren, en stijgingen worden gedreven door technologische vooruitgang en verhoogde adoptie, in plaats van de nieuwscyclus.” Een verklaring die je eigenlijk kan toepassen op vrijwel elke cryptocurrency.

bron https://www.want.nl/ethereum-cryptocurrency-daling/
Expert Harm van Wijk 1 week geleden geplaatst
Nog altijd spectaculaire stijging bitcoin voorzien

Experts van cryptovaluta hebben hun prognoses voor de bekendste cryptomunt bitcoin voor het einde van het jaar met 26% verlaagd, maar geloven nog steeds dat de munt een enorm groeipotentieel heeft.
Dat meldt Business Insider Australië.

Uit de resultaten van de Cryptocurrency Predictions Survey van april van de Australische vergelijkingssite finder.com.au blijkt dat de experts een koers van 21.484 dollar voorspellen voor bitcoin aan het einde van het jaar. Afgelopen maart verwachtten ze nog een stand van 38.000 dollar.

Lastig te voorspellen
In het onderzoek wordt de koers van bitcoin op 27 maart 2018 als uitgangspunt genomen. De cryptomunt was destijds 8.202 dollar waard, waarmee het opwaarts potentieel 162 procent bedraagt. De bitcoin noteerde op vrijdag 6 april echter 6.594 dollar, waardoor de potentiële stijging nog een stuk hoger uitvalt. De koersen van cryptomunten als bitcoin zijn vanwege de enorme prijsschommelingen zeer moeilijk te voorspellen.

Dogecoin sterkste stijger
Van de 13 cryptomunten in het onderzoek wordt het grootste stijgingspotentieel aan de dogecoin toegedicht. Deze munt, die ooit als grap is geïntroduceerd, zal eind 2018 naar verwachting 0,19 dollarcent waard zijn, een stijging van ruim 5.800 procent.

Cardano staat op nummer twee met een opwaarts potentieel van meer dan 800 procent, gevolgd door ripple, met een groeiprognose van ruim 500 procent. De bekendere cryptomunten Bitcoin Cash en Ethereum hebben een stijgingspotentieel van respectievelijk 86 procent en 458 procent.

Ethereum: grootste groei in marktkapitalisatie
Van de drie bekendste cryptomunten bitcoin, Bitcoin Cash en Ethereum zal de laatste naar verwachting dit jaar de grootste groei in marktkapitalisatie laten zien. Volgens de prognoses zal de marktkapitalisatie van Ethereum eind dit jaar 285,8 miljard dollar bedragen. Dat is een groei van 234 procent ten opzichte van het niveau van 85,5 miljard dollar per 27 maart 2018.

De marktkapitalisatie van bitcoin, de grootste cryptomunt ter wereld, zal naar verwachting toenemen met 114 procent tot 375 miljard dollar. De marktwaarde van Bitcoin Cash zal groeien met 40 procent naar 30 miljard dollar per eind 2018, aldus de marktvorsers.

bron https://www.nu.nl/iexnl/5213444/nog-altijd-spectaculaire-stijging-bitcoin-voorzien.html
Expert Harm van Wijk 5 dagen geleden geplaatst
Wist je dat Bitcoin sinds eind 2017 meer dan 50% is gedaald?

Klinkt slecht?

Wat de meeste mensen vergeten is dat als het terug zou gaan naar waar het was, dat meer dan 100% winst betekent

ELKE indicatie die mijn 3 mentoren me geven is dat Cryptocurrencies en Blockchain-technologie er zijn om te blijven en we willen ons beste jaar ooit hebben in 2018. Dus persoonlijk kijk ik voor veel, veel meer dan 100%

Waarom?

Er zijn verschillende redenen.

De eerste is omdat we dit allemaal eerder hebben gezien. Ik heb het niet alleen over de koersdalingen aan het begin van elk jaar gedurende de laatste vier jaar. Ik heb het over de terugtrekkingen die sinds 2010 meer dan 17 keer hebben plaatsgevonden.

Maar dat is niet alles.

Een andere reden is vanwege al het geld om binnen te komen.

Hier zijn enkele feiten:

Grote uitwisselingen kunnen niet overweg met alle nieuwe aanmeldingen en kunnen slechts 100.000 nieuwe applicaties per dag invoeren. Ja, je leest dat juist, EEN DAG!

Grote bedrijven staan ​​in de rij om in te stappen. Mastercard, Daimler Benz en Goldman Sachs zijn nog maar net de laatste om de ruimte in te gaan.

Cryptocurrencies en de blockchain brengen een revolutie teweeg in hele industrieën en doen afstand van tussenpersonen, waardoor ze efficiënter, sneller en daarom goedkoper worden voor ons.

vertaald van Marcus de Maria
Jan Schotsman 5 dagen geleden geplaatst
https://www.telegraaf.nl/video/1914257/martin-visser-sloopt-de-bitcoin
Expert Harm van Wijk 5 dagen geleden geplaatst
Neem Martin Visser niet te serieus, betoogt Harm van Wijk ;-)


gerard grijpstuiver 2 uur geleden geplaatst
Harm. en een ieder.......weet jij toevallig een Wallet voor o.a. Ethereum welke betrouwbaar is....
Nederland of ander eu land moet kunnen.

Kan alleen trade doen in Ethereum en heb er een op t oog ...

Als ik zie welke winsten er mogelijk zijn in/met de crypto's verdoe ik mijn tijd met die HIQ toestanden...
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 06 April 2018 om 15:01
Aantal lezers 30
Aantal reacties 12
\