Zomaar een verdwaalde analyse, volg uw eigen idee!!

Laatste reactie 26/01/2018 06:45 door Harm
· Markeren als ongelezen
Jan Schotsman 8 maanden geleden geplaatst
Zie de link:
http://www.jstas.com/Steun-weerstand-niveau.htm
Succes!
.
Jan
Expert Harm van Wijk 8 maanden geleden geplaatst
wauw @janschotsman​ leuk dat je er weer bent en dank voor je mooie analyse.

Ik plak de tekst even hier....de mooie afbeeldingen moet ze maar op jouw site bekijken ;-)

Steun - Weerstand - niveaus
Een vraag die zomaar bij me opkwam was: waar liggen nu de te verwachten steun - weerstand niveaus wanneer de onderliggende waarde zich beweegt op niveaus waar deze voorheen nog niet is geweest.
Het was een vraag die bij me opkwam toen ik naar het verloop van de koers van de BitCoin keek.
Veelal gaan we uit van voorgaande toppen of bodems (met de alom verklaarde uitleg waarom de belegger op dat niveau waarschijnlijk zal ingrijpen); maar bij de BitCoin gaat dit niet op: de koers gaat alleen maar omhoog en zit op niveaus waar deze nog nooit is geweest.
Een methode die ik vaak hanteer is die van het gebruik van de eerste impuls vanaf een bodem via de combinatie van Gunner en Gann; zie mijn eerder publicaties daarover, ik zal de komende tijd een grafiekje plaatsen van de AEX waarin u kunt zien hoe mooi dit werkt.
De koers van de Bitcoin fluctueert enorm, met een stijging die ver de 1X1 lijn van Gann overtreft, er moet dus iets anders zijn waarom er een heftige reactie op bepaalde niveaus plaats vindt.
En terwijl ik daar zo over na zat te denken onder het genot van een kop koffie schoot me één van de lessen van mijn opleiding door mijn hoofd die ging over het atoom model zoals ons is bijgebracht via het werk van Niels Bohr en Ernest Rutherford.
U weet nog wel vanuit uw opleiding dat een atoom bestaat uit een kern (opgebouwd uit protonen en neutronen) met daarom heen één of meerdere schillen met elektronen volgens het model van de elektronenconfiguratie.
Dit ziet er als volgt uit:
Figuur 1:


De protonen en neutronen vormen de kern met daaromheen in banen de elektronen die worden geplaatst volgens het atoommodel.

Ik ga u daar verder niet mee vermoeien, wanneer u daar meer over wilt weten: het internet staat er vol mee.

Wanneer we de bovenstaande figuur even in 2D weergeven zien we onderstaand plaatje.

Figuur 2:

U ziet een kern met daaromheen elektronen die in een baan om de kern heen bewegen, volgens het atoom model, in dit geval voor Rubidium.

Het atoom model schrijft voor hoeveel elektronen er in een schil kunnen zitten, en daarmee worden de eigenschappen van een bepaald atoom vastgelegd.

Mooi allemaal, maar waar wil ik nu heen?

Wel, een elektron kan zich bewegen van schil naar schil, maar zal altijd reageren zodra een schil bereikt wordt, het kan nooit blijvend tussen een schil inzitten.

Een reactie kan dus worden verwacht zodra een elektron een schil bereikt.

In het atoom en van buitenaf gezien is er altijd evenwicht.

Net als ons heelal.

Al die planeten draaien hun rondjes in een perfect evenwicht waarbij de meest mooie effecten op zien treden als kromming in de tijd etc.

Het heelal is oor ons een -niet te bevatten- 'grootheid' , maar voor onze schepper(s) was het spielerie, getuige het feit dat er een -rock- (de maan dus) werd geplaatst om op aarde land en water te scheiden zonder het evenwicht in het heelal te verstoren.

Maar laten we ons door deze kleinigheid niet van de wijs brengen, in feite is wat we in het atoom in het klein zien, hetgeen wat we in het heelal in het groot zien.

Ook hier zien we een kern, in ons geval de zon, met daaromheen de -elektronen- de planeten dus.

Planeten draaien om de zon, maar doen dat in een elliptische beweging, waardoor ze dus op het ene moment harder schijnen te bewegen dan op het andere moment, en soms zelfs schijnen terug te gaan in hun baan, tenminste hier vanaf onze planeet aarde bekeken; en omdat we hier op de aarde bivakkeren bekijk ik het vanaf de aarde.

Dit wordt geocentrisch genoemd.

.

Dus ik dacht zo onder het genot van een borrel (de koffie is inmiddels op) laten we eens de koers die een planeet vaart door ons heelal los laten op het koersverloop van de BitCoin.

Ik heb even de planeet Mars gepakt (waarom Mars, dat leg ik een volgende keer uit) en het plaatje ziet u hieronder.

Figuur 3: De groene lijnen zijn die lijnen die we vanuit de omloop van de planeet Mars kunnen herleiden (de schillen als het ware)...

U ziet nu de niveaus ontstaan waar steun en/of weerstand te verwachten is.

Het elektron gaat van schil naar schil ...

Wanneer u denkt dat de loshangende -touwtjes- in de lucht schijnen de te hangen; wel ik laat dan nog even bovenstaand plaatje zien met de verdeling van zes van Gann, ofwel de 1/3 en 2/3.

Dat noemen we harmonische verdelingen, het is niet zomaar lukraak verdelen in 3 ,6 of 8; bij tijd en leven kom ik daar ook een keer op terug.

Figuur 4:En zo ziet u maar weer, dat ook de beweging van de BitCoin zich aan de wetten weet te houden, er is eigenlijk niks nieuw onder de zon.

Laat je door niemand gek maken, dat doe ik wel!

Succes,

Jan.

.
Expert Harm van Wijk 8 maanden geleden geplaatst
@janschotsman​ ik ben eigenlijk benieuwd hoe jij de data van btc in Wall Street hebt gekregen?
reactie op @harmvanwijk:
Jan Schotsman Gewoon, door middel van het toetsenbord ;)
Ik kan je wel een bestand voor WallStreet doen toekomen met de koersen van BTC, maar ik gebruik de koersen nu in een ander programma. Het 'probleem' met WallStreet is dat deze de Zaterdag en de Zondag niet meenemen. Dat is voor de AEX geen probleem, maar de BTC wordt echt 24 uur per dag en dan zeven dagen in de week verhandelt. Wanneer je dan de koers van de BTC in Wallstreet inleest, worden de weekenden niet meegenomen en krijg je gaps in de grafiek te zien die er niet zijn, en de koers laatst in het weekend van pakweg 20.000 zie je nooit meer terug. Analyse en zeker ook tijdanalyse wordt wel erg lastig op die manier. Wanneer je bijvoorbeeld grafiek 3 en grafiek 4 in bovenstaand stukje bekijkt, dan zie je rond die 20.000 een -planeetlijn- lopen waar de koers op afketst, en wanneer je dat in Wallstreet of Alex neerzet dan wordt die lijn nooit gehaald, terwijl die lijn wel gehaald is. Dat is ook het probleem met de koers van de BTC in bijvoorbeeld Alex. Zoiets werkt natuurlijk niet. Ik gebruik dus ook programma's die wel de weekendkoersen meenemen, en grafiek 3 en 4 komen dan ook uit een ander programma dan WallStreet.
Groet,
jan.
8 maanden geleden

Beantwoorden

Expert Harm van Wijk 8 maanden geleden geplaatst
@janschotsman​ ik hou me zeer aanbevolen voor de deze data :-D

Ik handel maar 1 keer in de week op slot van vrijdag, dus voor mij is dat minder problematisch (anders blijft er geen tijd over om andere leuke dingen te doen ;-)
Jan Schotsman 8 maanden geleden geplaatst
Ik zal je één van de komende dagen even een bestandje doen toekomen wat je in kan lezen voor WallStreet.
Ik duik nu onder m'n dekbed.
Expert Harm van Wijk 8 maanden geleden geplaatst
Je bent geweldig! Dank je wel @janschotsman​ (niet omdat je je bedstee op zoekt, maar om het bestand ;-))
Expert Harm van Wijk 8 maanden geleden geplaatst
Ik ben zeeeeer geinteresseerd.. :-D
Jan Schotsman 8 maanden geleden geplaatst
@harmvanwijk
Ik heb je een mail toegestuurd met daarin het data bestand betreffende de BitCoin.
Wanneer je niets ontvangt laat dat dan even weten.
Expert Harm van Wijk 8 maanden geleden geplaatst
nog niets :-(

Zou je het willen sturen naar harm@beursbulletin.nl :-D

BVD!!!
H Bakstenen 8 maanden geleden geplaatst
@janschotsman​,
Jan,in een antwoord hierboven over de BC zeg je dat je liever een grafiek heb die 24 uur en 7 dagen doorloopt,maar de DAX b.v loopt s,avonds ook door en de FTI ook maar toch neem jij je analyse op de cash AEX,wat is het verschil?.
Jan Schotsman 8 maanden geleden geplaatst
@harmvanwijk​ ik heb de mail naar bovenstaand adres zojuist verstuurd.
Jan Schotsman 8 maanden geleden geplaatst
@hbakstenen​ Wanneer ik de AEX index analyseer, dan doe ik dat op de beschikbare data. Dat is 5 dagen per week, van negen uur tot (ongeveer)half zes. Analyseer je de FTI dan doe je dat ook op basis van de beschikbare data, dus van 8 uur in de morgen tot 10 uur in de avond. Dat zijn we dus wel met elkaar eens. Maar wat ik nu probeerde te zeggen is: dat er zeven dagen per week en 24 uur per dag data aanwezig is voor de BitCoin, en dat Alex en Wallstreet daar dan maar vijf dagen van gebruiken en de data van Zaterdag en Zondag -weggooien-. En dat vind ik onjuist. Wanneer je iets analyseert dan gebruik je alle beschikbare data, en niet slechts 5/7 deel van de beschikbare data.
Groet,
Jan.
Jan Schotsman 8 maanden geleden geplaatst
@hbakstenen​ ik heb even snel een plaatje gemaakt, in het bovenste deel er van zie je de 5 dagen weergave van Alex eo. WallStreet, en in het onderste plaatje de 7 dagen weergave zoals de data dus in werkelijkheid is. De -gaten-  in het bovenste plaatje zijn de weekenden waarin de data gewoon weggelaten wordt, en die data zie je in het onderste deel wel. Een duidelijke verminking dus, die belangrijke data weg laat.
H Bakstenen 8 maanden geleden geplaatst
@jan,dat ben ik met je eens,maar de DAX b.v heeft met CFD ook bij IG koersen op zondag,maar laat ik het anders vragen,komt er een andere uitslag uit bij je grafiek met doorlopende koersen,of die in WS?
Expert Harm van Wijk 8 maanden geleden geplaatst
Dank je wel @janschotsman​ ik heb het bestand ontvangen ...er stond een mooie groene pijl....je verwacht het niet ;-)
Expert Harm van Wijk 8 maanden geleden geplaatst
Volgens mij is dit ook een mooie bron voor data?

https://www.coingecko.com/en/price_charts/ethereum/usd
Jan Schotsman 8 maanden geleden geplaatst
@hbakstenen​ dat heb ik niet bekeken Bakstenen. Maar waar het mij omgaat is dat het niet -goed voelt- om 14% van je data niet te gebruiken en op de overige 86% een analyse los te laten. Wanneer je dat doet krijg je -afwijkende- getallen. Vraag in WallStreet wat de hoogste koers tot nu toe van de BitCoin was en je krijgt als antwoord 19.371 terwijl je weet dat het rond de 20.000 ligt. Wanneer je zou vragen of het uitmaakt wat je ermee verdient/kan verdienen dan is het antwoord natuurlijk dat het er maar aan ligt op welke manier je handelt.  Wat betreft het handelen met CFD's heb ik gemerkt dat er vaak wordt gewerkt met -afgeleide-  koersen wanneer de onderliggende waarde op dat moment niet verhandelt wordt, zoals je voorbeeld wat betreft de DAX. Ik heb ook gemerkt dat je dan met zulke producten enorm uit moet kijken wanneer het moment daar is dat weer wordt overgegaan op de werkelijke koers, de waarde van de CFD wil dan wel eens een sprongetje maken.Goeie week toegewenst,
Jan.
Jan Schotsman 8 maanden geleden geplaatst
@harmvanwijk​ Fijn dat het gelukt is Harm. Mooie grafiek ook. Omdat de koerswaarde ten opzichte van pakweg een paar jaar geleden zo'n enorm verschil geeft, is het ook wel mooi om te zien hoe zo iets in een logaritmische weergave eruit ziet. In de lineaire grafiek die je gepakt hebt lijkt het wel alsof er tot pakweg begin 2017 weinig gebeurde met de koerswaarde van de BitCoin. Procentueel gezien, en dat is waar je als belegger/speculant mee te maken hebt, waren er echter ook in de tijd daarvoor beste koersschommelingen  te zien. Een Logaritmische weergave geeft dat mooi weer. Ik laat dat plaatje hierbij even zien.

Expert Harm van Wijk 8 maanden geleden geplaatst
Slik....dat is inderdaad wel een bizarre stijging!

En breken we uit deze parabolische stijging?


BTW wat een mooie analyse heb je gemaakt over 100 jaar Dow!!


Gann gebruikte diverse methoden om een grafiek te analyseren, maar elke methode heeft in principe als grondslag de herkenning of opsporing van bepaalde patronen.
Het lijkt me wel zinvol om wat verschillende manieren toe te passen op de Dow Jones, en we maken daarmee vandaag een begin.
Ik heb voor de Dow Jones data vanaf 1885, en de data vanaf 1885 tot en met juli 1914 is aangepast, omdat de index voor 31-7-1914 een andere samenstelling had omdat onder andere de transport index er in verwerkt zat.
Op deze wijze hebben we ruim 120 jaar grafiek ter beschikking en voor gegevens van voor de datum 1885 heb ik nog wat materiaal in diverse tabellen staan.
Omdat 120 jaar weergegeven in één grafiek een rommeltje wordt, heb ik de data weergegeven in 8 grafieken met elk ongeveer 17 jaar data zodat er telkens een kleine overlap aanwezig is.
Onderstaande grafieken zijn maandgrafieken, en om elk jaar heb ik een rechthoek laten tekenen, omdat we deze rechthoeken in een later stadium nog weer voor een paar leuke technieken gaan gebruiken.
De grafieken zijn weergegeven als "miniatuur" en als u er op klikt met de muis wordt het een grote grafiek.
We lichten de grafieken er verderop in dit artikeltje even apart uit.

Zie verder http://www.jstas.com/Dow/dow_jones.htm

btw hoe bevalt je nieuwe auto?
Jan Schotsman 8 maanden geleden geplaatst
@harmvanwijk
;) De nieuwe auto bevalt heel goed, ik hem hem omgeruild voor een automaat en toen cadeau gedaan aan mijn vrouw die er al weer bijna 8.000 kilometer mee gereden heeft.
Jan Schotsman 8 maanden geleden geplaatst
Ik blijf het apart vinden, die planeetlijnen (groen) van Mars in dit geval, tenminste dat het erop lijkt dat de koers van de BitCoin 'ergens' rekening lijkt te houden met het niveau van die lijnen.
De rode lijnen zijn harmonischen, in deze grafiek de zesde.
De candle van vandaag (Donderdag) is nog niet compleet, de dag is nog niet om en het volume heb ik geschat.
;)
Expert Harm van Wijk 8 maanden geleden geplaatst
Wel heel bijzonder...handelen de marsmannetjes ook al in BTC? ;-D
Jan Schotsman 8 maanden geleden geplaatst
Ik verdenk ze ervan, zodra ik ze op bezoek krijg zal ik er naar vragen ;)
Zodra ik wat meer tijd krijg ga ik dit eens uitwerken voor andere onderliggende waarden.
Alles is wel met elkaar verbonden, maar de wijze waarop ... daar zoek ik nog steeds naar .. ;)
Jan Schotsman 7 maanden geleden geplaatst
Beste daling afgelopen week in de koers van de BitCoin $.
Interessant is om te zien waar de daling stopte, en waar de spurt dit weekend (Zaterdag) stokte.
Wel, op die mooie planeetlijn van Mars ( ik de rode harmonischen even weggelaten).
Uitleggen kan ik het niet, apart vind ik het wel.
.
Jan Schotsman 7 maanden geleden geplaatst
Voor de luie belegger, van 10.000 euro naar 40.000 euro in 9 trades (laatste is nog open en loopt)
De weekenden zijn niet meegenomen en/of verwerkt, WallStreet kent helaas geen zaterdag en zondag.
.
De administratie van WallStreet zit kennelijk in de -BibleBelt_ ;)
Of ze zijn wereldvreemd, dat kan natuurlijk ook, op mijn vraag of het programma aangepast gaat worden naar zeven -dagen -per -week is nog geen antwoord ontvangen; het antwoorden op vragen is niet hun sterkste kant lijkt het ...
Wellicht zijn ze nog de kalender aan het onderzoeken of de week nu 5 of 7 dagen kent...tsja ... sommigen moeten het licht nog zien...maar volgens mij zitten we in een 24-uurs economie en hebben we toch echt zeven dagen in de week, de economie stopt niet op vrijdag middag en start weer op maandagmorgen, hij gaat gewoon op zaterdag en zondag door; iets wat WallStreet for Windows en Alex etc. nog niet helemaal begrepen hebben, maar wat voor een trader toch wel echt van belang is.
Ik baal wel, want ik moet nu diverse tools in een andere taal (forum) om gaan zetten wat weer veel tijd kost.
Het negeren van een compleet weekend is echt niet meer van deze tijd!
Toch?
Groet,
Jan.
.
Jan Schotsman 7 maanden geleden geplaatst
De trading simulatie die hier bij hoort:
.
Jan Schotsman 7 maanden geleden geplaatst
De gedane trades volgens de simulatie, zie tabel.
.
Het -systeem- zit of long of short, maar nooit neutraal, dus er wordt geschakeld van long naar short of van short naar long, ofwel altijd in de markt zogezegd.
.
Laat u door niemand anders gek maken, dat doe ik wel ;)
.
Expert Harm van Wijk 7 maanden geleden geplaatst
@romboutkerstens​ weet jij of dit aan te passen is?

@janschotsman​ wat een indrukwekkende resulaten!!

Kan je mij hier meer over leren? :-D
Jan Schotsman 7 maanden geleden geplaatst
@harmvanwijk
Ik kom er wel op terug Harm, voor nu hebben wij (ik en mijn medewerkers) afgelopen zaterdag besloten dit -systeem- eens grondig te gaan testen op diverse indexen en aandelen op diverse tijdframes. Het is naar de regels van Gann handelen op een trendvolgend systeem, alleen wordt de trend nu op een -alternatieve- manier benaderd. Wij zijn hier een beetje verbaasd over het rendement; en dan denk je al snel: zo eenvoudig kan het toch niet zijn; want dan had allang iemand zoiets ontdekt en ermee naar buiten gekomen, toch? De rendementen en uitkomsten zijn tot nu toe -fabelachtig- (ook op andere indexen en aandelen) dus nu maar eens bekijken of het geen sprookje blijkt te zijn.
Vanaf morgen gaan we op diverse aandelen en indexen deze indicator -realtime- mee laten lopen, want het ontwerp van deze indicator is dermate eenvoudig dat je denkt --> dit had allang ontdekt moeten zijn!!
Ik kwam op het idee na een flesje rode wijn.... dus wie ook zulke ideeën wil krijgen .... :-)
Wanneer het resultaat -stabiel- is, dan neem ik wel contact op om te zien of we er -wat mee kunnen-.
Succes!!
Groet,
Jan.
Expert Harm van Wijk 7 maanden geleden geplaatst
@janschotsman​ dan ben ik graag degene die hier een call optie op wil ;-)

ik ga nu eerst een fles halen ;-)
Jan Schotsman 7 maanden geleden geplaatst
Even een update van de grafiek van de Bitcoin met daarin de planeetlijnen van Mars zoals Gann dat (waarschijnlijk) bedoelde.
Ik geef even de groene Mars lijnen weer, met daar tussenin een rode onder verdeling volgens de zesde harmonische.
De zesde harmonische heeft in zich de bekende verdeling van Gann in drie (2/6 en 4/6), de 50% van het geheel (3/6) en een onderverdeling van de overigen in 50% wat ons geeft de 1/6 en de 5/6.
De koersbeweging van vandaag zit niet in de grafiek, maar valt binnen de candle van Woensdag.
Wat Bitcoin met Mars te maken heeft .... al breek je m'n klomp ... ik weet 't niet ... maar zo op papier ziet 't er leuk uit ;)
Laten we in deze topic de koers gewoon effe volgen...we zien wel wat er uitrolt.
Groet,
Jan.
 
Expert Harm van Wijk 7 maanden geleden geplaatst
@janschotsman​ het volume neemt wat af...

een teken dat de daling minder fel wordt en weer kan stijgen?
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 04 January 2018 om 00:37
Aantal lezers 47
Aantal reacties 33
\